-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Ako me ikada sretneš
- Merlin - Skoljka
- Crvena jabuka - Bezi Kiso S' Prozora
- Crvena jabuka - Dirlija
- Jelena Tomašević - Rano Moja Mila
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Pijane lignje iz rerne
Donosimo vam recept koji će ljubitelji morskih plodova i mediteranske kuhinje obožavati.
28-02-2024 | 12:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, JasperGrom
Sastojci:
500 g lignji
1,5 kg krompira, kolutovi debljine oko 2cm
1 veći crni luk
4 čena belog luka, listići
maslinovo ulje
so i biber
1 puna kašičica suvog začina
oko 150ml suvog belog vina
svež peršunov list, sitno seckan
Priprema:Rasporedite lignje po površini krompira, a neke od njih možete staviti između krompira. Sipajte belo vino uz ivicu pleha. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni (bez ventilatora) oko 45 minuta.Nakon tog vremena, skinite aluminijumsku foliju i promešajte sadržaj pleha. Očekujte da će biti dosta tečnosti jer će lignje pustiti vodu, a vino još uvek nije isparilo. Pecite još 15-ak minuta bez folije. Nakon pečenja, u plehu će biti i dalje dosta tečnosti, ali kada prebacite lignje i krompir u činiju za serviranje i pokrijete je, ta tečnost će se pretvoriti u gušći sos. Servirajte ovo jelo sa belim hlebom i, naravno, uz čašu vina.
PRIJATNO! -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: