-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Nostalgija
- Srdjan Jul - Koketa
- Dino Merlin - Zauvijek Ovako
- Film - Pjevajmo do zore
- Boris Rezak - Voli me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Novi trend – sirova hrana
Većina ljudi pri pomisli na sirovu hranu pred očima ima štapiće povrća i salatu. Međutim, kreativna i ukusna jela možete napraviti i bez pomoći šporeta.
01-09-2017 | 11:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- monticello
Sirova hrana (engl. row food) doživljava veliki bum na tržištu alternativne ishrane. Iako mnogi još misle da je izbor jela poprilično ograničen i da se svodi isključivo na grickanje voća i povrća, popularizacija ovog prehrambenog trenda dovela je do toga da broj onih koji prihvataju ovakvu ishranu raste rapidnom brzinom. Madona i Demi Mur se, na primer, isključivo hrane na ovaj način.
U sirovu hranu spadaju sve sirove biljne i životinjske namirnice. Dakle, ne smete ih prerađivati, nego ih jedete u prirodnom obliku (povrće, voće, sveže mleko). Međutim, tu spadaju i namirnice koje se pre konzumiranja ne obrađuju termički (hladno dimljena riba, hladno vrcani med ili hladno ceđena ulja).
Najvažniji princip: ništa ne smete da grejete iznad 42 stepena. Razlog tome je što konzumenti sirove hrane smatraju da se grejanjem uništavaju važni sastojci, enzimi i vitamini. Osim toga, sirova hrana sadrži mnogo antioksidanasa koji usporavaju proces starenja. Dopušteno je i sušenje u posebnim aparatima, pa se suvo voće i drugi sušeni proizvodi nalaze na menijima sirove hrane, piše "24 sata".
Osim salata i jela od povrća, od sirovih namirnica možete napraviti brojna jela koja su primamljiva očima i nepcu – na primer, hladne supe i smutiji, tatar-biftek, kao i neke pečurke. Na primer, „testo“ za picu sastoji se onda od celera, peršuna, semenki sočiva i sušenog paradajza.
Dakle, od sirovih sastojaka možete pripremiti razna maštovita i zdrava jela! -
Pročitajte i...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: