Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Denis & Denis - U ritmu me okreni

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Denis & Denis - U ritmu me okreni
    2. Bajaga - Zažmuri
    3. Jelena Tomašević - Okeani
    4. Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu
    5. Marija Šerifović - Pametna I Luda
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Slaven Došlo - Petak - Mojih 50
    2. 23. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 23. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 23. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Slaven Došlo - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Piletina sa zelenim povrćem Piletina sa zelenim povrćem

    Piletina u kombinaciji sa zelenim povrćem idealna je preporuka za ručak, jer je hranljiva a povrće bogato vitaminima i mineralima. Vaš organizam u hladnim danima koji predstoje biće vam zahvalan na "vitaminskoj bombi" koju donosi Frikom-ov HRONO Mix.

    Domaće tufahije Domaće tufahije

    Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 118.53 119.37 120.20
    CHF 101.87 102.59 103.30
    USD 100.02 100.72 101.43
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Novi trend – sirova hrana

    Većina ljudi pri pomisli na sirovu hranu pred očima ima štapiće povrća i salatu. Međutim, kreativna i ukusna jela možete napraviti i bez pomoći šporeta.




    01-09-2017 | 11:09 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- monticello


    Sirova hrana (engl. row food) doživljava veliki bum na tržištu alternativne ishrane. Iako mnogi još misle da je izbor jela poprilično ograničen i da se svodi isključivo na grickanje voća i povrća, popularizacija ovog prehrambenog trenda dovela je do toga da broj onih koji prihvataju ovakvu ishranu raste rapidnom brzinom. Madona i Demi Mur se, na primer, isključivo hrane na ovaj način.

    U sirovu hranu spadaju sve sirove biljne i životinjske namirnice. Dakle, ne smete ih prerađivati, nego ih jedete u prirodnom obliku (povrće, voće, sveže mleko). Međutim, tu spadaju i namirnice koje se pre konzumiranja ne obrađuju termički (hladno dimljena riba, hladno vrcani med ili hladno ceđena ulja).

    Najvažniji princip: ništa ne smete da grejete iznad 42 stepena. Razlog tome je što konzumenti sirove hrane smatraju da se grejanjem uništavaju važni sastojci, enzimi i vitamini. Osim toga, sirova hrana sadrži mnogo antioksidanasa koji usporavaju proces starenja. Dopušteno je i sušenje u posebnim aparatima, pa se suvo voće i drugi sušeni proizvodi nalaze na menijima sirove hrane, piše "24 sata".

    Osim salata i jela od povrća, od sirovih namirnica možete napraviti brojna jela koja su primamljiva očima i nepcu – na primer, hladne supe i smutiji, tatar-biftek, kao i neke pečurke. Na primer, „testo“ za picu sastoji se onda od celera, peršuna, semenki sočiva i sušenog paradajza.

    Dakle, od sirovih sastojaka možete pripremiti razna maštovita i zdrava jela!

  • Pročitajte i...
    Fileti oslića sa povrćem Fileti oslića sa povrćem

    Riba je zdrav izvor proteina, pa se njena konzumacija preporučuje barem dva puta nedeljno, a u kombinaciji sa Frikom-ovom Mediteranskom mešavinom koja predstavlja spoj rezane paprike, kukuruza šećerca, zelene boranije, šampinjona, luka i zelenih maslina imaćete nepogrešivo zdrav obrok.

    Brojite kalorije? Evo pomoći. Brojite kalorije? Evo pomoći.

    Dijete, zdrava ishrana, prebrojavanje, vežbanje, merenje pređenih kilometara i koraka...sve ovo vam je dobro poznato ukoliko pripadate onom delu populacije koji je rešio da jesenje vreme iskoristi za detoks i dovođenje linije u red. Da li ste znali da postoji uređaj koji vam u tome može pomoći?

    DM: Više od 350 organskih proizvoda na jednom mestu Dm: Više od 350 organskih proizvoda na jednom mestu

    Zbog intenzivnog tempa života svakodnevno pribegavamo brzoj hrani i grickalicama koje nam utole glad. Međutim, to ne znači da ne postoji adekvatna organska alternativa – dmBio.

    Ćufte u sosu Ćufte u sosu

    Ukoliko ne znate šta biste spremali danas za ručak, evo predloga.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: