-
Poslednjih 5 pesama
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Gibonni - Zamoli me
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Galija - Kotor
- Haustor - Uzalud pitaš
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSmoothie sa jagodama i avokadom
Evo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
-
ZdravljePatite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pića
U zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
Sve prednosti vitamina CVećina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
-
PutovanjaIzletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u SrbijiU potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
-
PreporučujemoKoliko dugo smemo da držimo mokru odeću u veš mašini?
Vreme kada uključite mašinu za odeću uvek možete iskoristiti za obavljanje drugih poslova, ali i za odmor. Međutim, u tim trenucima može da se desi da zaboravimo da izvadimo mokru odeću iz mašine, što često dovodi do toga da odeća poprimi neprijatan miris.
Uklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog receptaKuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 118.95 119.79 120.63 USD 108.38 109.14 109.91
-
Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara: Evo od čega je prave
Tradicionalno, pica nije nastala kao luksuzno i egzotično jelo.
18-09-2023 | 11:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, gulyaevstudio
Ipak, jelo je postalo omiljeno mnogim ljudima u različim delovima sveta, prošavši različite transformacije i dobiajući godinama potpuno nove ukuse i oblike.
Mnogi pica majstori širom sveta eksperimentišu s različitim dodacima i ukusima, A jedan od njih je stvorio jedinstvenu i luksuznu picu koja je postala dosad najskuplja na svetu.
Nazvana "Louis XIII", ova pizza košta više od 12.000 dolara i priprema se u Italiji. S potpunim razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu". Njen jedinstveni recept osmislio je Renato Viola, koji se smatra jednim od najpoznatijih pica majstora na svetu. "Louis XIII" sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!Priprema ove posebne pice zahteva tim stručnjaka i pažljivu koordinaciju. Pica ima promjer od 20 centimetara, a priprema se na licu mjesta od strane tima koji uključuje pica šefa Renata Violu, somelijera specijaliziranog za vina, i još jednog kuvara koji priprema sastojke prije nego što se pica sastavi.
Osim posebnog pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu se nudi i konjak koji se savršeno slaže s egzotičnim sastojcima i bogatim ukusima. Šef Viola ističe da većina sastojaka potiče iz Francuske i Italije.
Pica je obogaćena sirom Mozzarella di bufala, zatim onim napravljenim od mleka domaćih italijanskih bivola, što joj daje karakterističnu kremastu i sirastu teksturu. Međutim, najskuplji sastojci na ovoj pici su jastozi koji su pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga, tu su i tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so koja se ručno prikuplja iz reke Murey. Pica može da se naruči u restoranu Agropolio u Salernu, ali zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje odležavanje testa 72 sata unapred, potrebno je obavestiti restoran unapred kako biste mogli da uživate u istančanom ukusu ovog specijaliteta.View this post on Instagram -
Pročitajte i...Čovek koji govori 24 jezika: Da li je on apsolutni rekorder?
46-godišnji Vaun Smit, čistač tepiha tečno govori osam jezika (engleski, portugalski, španski, ruski, rumunski, bugarski, slovački i češki), a solidan razgovor može da vodi na čak 24 jezika.
Najopasniji sir na svetu nekada je bio najveći specijalitetU Ginisovoj knjizi rekorda, sir "casu marzu", kako se naziva na sardinijskom dijalektu, 2009. proglašen je za najopasniji na svetu, a njegova proizvodnja je davno zabranjena. Ipak, on se i danas može pronaći, a oni koji su ga probali tvrde da ima izuzetan i neosporno autentičan ukus.
Šta se najviše pretraživalo na Google-u u proteklih 25 godina?Najpopularniji pretraživač postoji 25 godina, a ove godine je kompanija objavila najpretraživanije osobe i trenutke u 25 godina…
Najskuplja zemlja za život za turiste je pravi rajPlatforma koja prikuplja podatke i statistiku pod nazivom World of Statistics, obajvila je listu najskupljih zemalja za život na svetu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: