
Musaka od plavog patlidžana
Napravite ukusno jelo od povrća.
30-03-2016
|14:14
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- plavi patlidžan
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- glavica luka
- 400 ml pavlake
- 4 jaja
Priprema: Najpre izdinstati meso sa glavicom luka, malo ulja i mešavinom začina. Neoguljeni patlidžan iseći na kolutove debljine malo manje od 1 cm. Dobro posoliti i ostaviti pola sada da odstoje. Za to vreme napravite testo, malo gušće od onog za palačinke. Ocediti kolutove i svaki posebno umočiti u testo i pohovati. Ispohovani patlidžan slagati u posudu, preko njega dodavati meso, tako u dva sloja a poslednji da bude od patlidžana. Preliti pavlakom u koju ste umutili dva jajeta. Peći u rerni na 220 stepeni pola sata. Kada musaka naraste i porumeni, izvaditi iz rerne, i nakon 10 minuta spremna je za služenje.