Musaka od plavog patlidžana

Napravite ukusno jelo od povrća.

30-03-2016

|

14:14

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- plavi patlidžan
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- glavica luka
- 400 ml pavlake
- 4 jaja

Priprema: Najpre izdinstati meso sa glavicom luka, malo ulja i mešavinom začina. Neoguljeni patlidžan iseći na kolutove debljine malo manje od 1 cm. Dobro posoliti i ostaviti pola sada da odstoje. Za to vreme napravite testo, malo gušće od onog za palačinke. Ocediti kolutove i svaki posebno umočiti u testo i pohovati. Ispohovani patlidžan slagati u posudu, preko njega dodavati meso, tako u dva sloja a poslednji da bude od patlidžana. Preliti pavlakom u koju ste umutili dva jajeta. Peći u rerni na 220 stepeni pola sata. Kada musaka naraste i porumeni, izvaditi iz rerne, i nakon 10 minuta spremna je za služenje.