-
Poslednjih 5 pesama
- Kemal i Danijela - Ovako ne mogu dalje
- Neverne Bebe - Da ima nas
- Djavoli - Stojim na kantunu
- Željko Samardžić - Andjele moj
- Denis & Denis - Oaza snova
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Kojim redosledom se služi piće na svečanom banketu?
Ukoliko pripremate proslavu i želite da se pridržavate bontona, te ostavite utisak na goste, saznajte kojim redosledom bi trebalo da služite pića. Pripremili smo vam kratak kurs, koji će vam biti od koristi.
14-09-2016 | 10:59 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-monkeybusinessimages
Najpre bi trebalo reći da se prilikom postavljanja stola, čaše uvek stavljaju s desne strane, ispred tanjira. One moraju biti postavljene redom kojim će se piće servirati, i to zdesna ulevo. Pa kako dočekati goste?
Pola sata pre početka svečanog ručka ili večere, služe se tzv. aperitivi. Kao aperitiv kod nas se služi domaći vermut, rakije ili pivo.
Uz ordever se služi pivo, a uz ostrige vino smederevka.
Između supe i drugih jela služe se slatka vina, prošek.
Uz glavno jelo, ukoliko je na stolu riba, služi se smedervka, rizling i plemenka (belo stono vino), Ako je riba morska, treba izneti belo ili crno dalmatinsko vino, što zavisi od vrste ribe.
Uz pečenje služe se crna jača vina, kao što su: župsko staro vino, dalmatinski dingač, blatina, burgunder.
Uz testo, tj. posle glavnog jela, ili između glavnog jela i deserta služi se šampanjac. To je takođe trenutak kada bi trebalo održati zdravicu.
Uz desert služe se isključivo pića za desert. To su različita vina i likeri.
Na kraju obroka služi se crna kafa, a likeri ukoliko ranije nisu posluženi, mogu se izneti i poslužiti tada.
-
Pročitajte i...Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jelaPrilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu porukuSvako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: