Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Valentino - Nema je nema

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Valentino - Nema je nema
    2. Film - Dobre Vibracije
    3. EKV - Par godina za nas
    4. Galija - Još uvek sanjam
    5. Zdravko Čolić - Ruška
  • Beograd Uzivo
  • Revita
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Milena Radulović - Petak - Mojih 50
    2. 23. maj - 1 - Dodir noći
    3. 23. maj - 2 - Dodir noći
    4. 23. maj - 3 - Dodir noći
    5. Milena Radulović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Šareni kuglof Šareni kuglof

    Napravite ukusni kuglof i zasladite se u vikendu koji predstoji.

    Domaća krem čorba od šargarepe Domaća krem čorba od šargarepe

    Napravite ukusnu krem čorbu od šargarepe u domaćoj radinosti.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.13 117.95 118.78
    CHF 104.31 105.04 105.78
    USD 104.74 105.47 106.21
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Kojim redosledom se služi piće na svečanom banketu?

    Ukoliko pripremate proslavu i želite da se pridržavate bontona, te ostavite utisak na goste, saznajte kojim redosledom bi trebalo da služite pića. Pripremili smo vam kratak kurs, koji će vam biti od koristi.




    14-09-2016 | 10:59 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-monkeybusinessimages

     

    Najpre bi trebalo reći da se prilikom postavljanja stola, čaše uvek stavljaju s desne strane, ispred tanjira. One moraju biti postavljene redom kojim će se piće servirati, i to zdesna ulevo. Pa kako dočekati goste?

    Pola sata pre početka svečanog ručka ili večere, služe se tzv. aperitivi. Kao aperitiv kod nas se služi domaći vermut, rakije ili pivo.

    Uz ordever se služi pivo, a uz ostrige vino smederevka.

    Između supe i drugih jela služe se slatka vina, prošek.

    Uz glavno jelo, ukoliko je na stolu riba, služi se smedervka, rizling i plemenka (belo stono vino), Ako je riba morska, treba izneti belo ili crno dalmatinsko vino, što zavisi od vrste ribe.

    Uz pečenje služe se crna jača vina, kao što su: župsko staro vino, dalmatinski dingač, blatina, burgunder.

    Uz testo, tj. posle glavnog jela, ili između glavnog jela i deserta služi se šampanjac. To je takođe trenutak kada bi trebalo održati zdravicu.

    Uz desert služe se isključivo pića za desert. To su različita vina i likeri.

    Na kraju obroka služi se crna kafa, a likeri ukoliko ranije nisu posluženi, mogu se izneti i poslužiti tada.

  • Pročitajte i...
    Da li pravilno konzumirate hranu? Da li pravilno konzumirate hranu?

    Poseta restoranu podrazumeva i određen bonton. Naučite kako bi pravilno trebalo konzumirati jela japanske, meksičke ili italijanske kuhinje.

    Korisni kuhinjski saveti Korisni kuhinjski saveti

    Iako danas postoje brojni preparati kojima se služite u održavanju domaćinstava, uvek se možete okrenuti praktičnim savetima i trikovima koji mogu priskočiti kao "prva pomoć".

    Uklonite tragove dezodoransa Uklonite tragove dezodoransa

    Korišćenje dezodoransa predstavlja svakodnevni ritual održavanja nege većine ljudi, ali neretko se dogodi da nakon njegove upotrebe ostanu tragovi na odeći. Evo na koje sve načine ih se možete rešiti.

    Napravite sami sredstvo za ciscenje prozora Napravite sami sredstvo za ciscenje prozora

    Čišćenje prozora predstavlja neizostavni deo održavanja higijene stambenog prostora. Ukoliko niste znali, sami možete napraviti dezinfekciono sredstvo pomoću kog će vaši prozori zablistati.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: