Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Bijelo dugme - Napile se ulice

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Bijelo dugme - Napile se ulice
  2. Crvena jabuka - Moje najmilije
  3. Viktorija - Ljubav je samo reč
  4. Goran Karan - Lolita
  5. Željko Samardžić - Kameleon
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 5. decembar - 1 - Dodir noći
  2. 5. decembar - 2 - Dodir noći
  3. 5. decembar - 3 - Dodir noći
  4. Ivana Dudić - Četvrtak - Mojih 50
  5. 4. decembar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Pizza rolat Pizza rolat

  Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

  Nugat mafini Nugat mafini

  Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

 • Delta city
 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.69 117.51 118.33
  CHF 106.31 107.06 107.81
  USD 105.06 105.80 106.54
 • Povezani članci
 • Ko su emocionalni vampiri

  Termin emocionalni vampir deo je savremene psihologije, a odnosi se na emotivnog partnera koji manipuliše emocijama drugog partnera.
  16-09-2015 | 15:24 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstockphoto-Khakimullin


  Naime, emocionalnog vampira odlikuje crta manipulativnosti koja se odražava na drugog partnera, a da on toga nije ni svestan. Ukoliko je vaš partner mrzovoljan, nameće svoje zahteve bez mogućnosti na kompromis, ne podnosi različitosti i radi na tome da gubite identitet u vezi znajte da imate posla sa emocionalnim vampirom.

  Oni ne samo da crpe poletnost, već utiču na celokupno raspoloženje. Ukoliko se vaše raspoloženje znatno pokvari u njegovom prisustvu i počnete da osećate neobjašnjivu dozu nelagodnosti, budite sigurni da se nalazite u blizini emocionalnog vampira.

  Oni su rođeni diktatori i veoma vešto vrše pritisak na partnera. Ispitanici koji su bili u emotivnoj vezi sa ovakvim tipom partnera iz njih su izlazili sa dubokim ožiljcima, a kao najveći problem javljao se nastanak straha i gubitak samopouzdanja.  Emocionalne vampire karakteriše taktika koju, kako objašnjavaju psiholozi, oni sprovode. Najpre osvoje partnera, a nakon što učine da on postane "zavistan" o njih, počinju da manifestuju svoju "moć". Oni su uspešni ucenjivači, pa će partneru često pretiti ucenama i pretnjama o raskidu kako bi se uvek izborili za ono što žele.

  Ipak, krug emocionalnih vampira ne mora se nužno odnositi samo na partnera. Albert Dž. Bernstin, klinički psiholog u knjizi "Emocionalni vampiri" objašnjava da vas emocionalni vampiri mogu vrebati u vašoj kancelariji, kod kuće ili na internetu. "Možda su to članovi vaše porodice, kruga prijatelja ili kolega na poslu. Možda čak s njima delite i postelju. Bistri, daroviti i harizmatični, oni osvajaju vaše poverenje i vaša osećanja – a zatim vam isisavaju svu emocionalnu energiju."

  Kako se odbraniti? Distanciranje je jedna od strategija u borbi protiv emocionalnih vampira. Smirenost u komunikaciji sa ovakvom osobom ključna je. Stoga je bitno preuzeti moć nad situacijom na način koji im neće omogućiti da manipulišu. Zauzimanje stava jedan je od osnovnih načina da sprečite manipulaciju, a izigravanje žrtve nije poželjna opcija. Setite se, emocionalnih vampiri koriste tuđe slabosti i nedostatak samopouzdanja.

 • Pročitajte i...
  Navike kojima ćete učvrstiti vezu Navike kojima ćete učvrstiti vezu

  Svaka veza, kako bi bila dugoročna, gradi se postepeno uz obostrano zalaganje. Iako nekada ne obraćamo pažnju na sitnice u međusobnim odnosima, one zapravo grade posebnu vezu i bliskost među partnerima.

  Zajedničke navike srećnih parova Zajedničke navike srećnih parova

  Dostići skladnost, sreću i ljubav u vezi je nešto čemu teži većina parova. Svaki odnos gradi se uzajamnim zalaganjem za šta je potrebno vreme, a ovo su neke od karakteristika koje imaju srećni parovi.

  Najčešći uzroci prevara u vezama Najčešći uzroci prevara u vezama

  Emotivne veze uvek su pred ispitom vremena, a odnos bi trebalo negovati iz dana u dan. Kads prestane zaljubljenost, veza se nalazi pred prvim velikim izazovom. Evo koji su najčešći uzroci prevara.

  Ovo muškarci primete na ženi Ovo muškarci primete na ženi

  Pogrešno je misliti da i muškarci ne barataju čitanjem neverbalne komunikacije. Štaviše, ona im pomaže da shvate šta žene žele, naslute o čemu razmišljaju i šta očekuju, što je korak ka lakšem povezivanju.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: