-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
- Prljavo Kazalište - S vremena na vrijeme
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Moby Dick - Nema nas više
- Bajaga - Tišina
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Kako očistiti zagoreli tiganj?
Ukoliko vam se dogodio peh tokom pripremanja hrane, tragove zagorele hrane na tiganju možete ukloniti pomoću namirnica koje imate u svom domaćinstvu.
09-01-2023 | 14:08 | Autor/Izvor: Naxi media-Yummieliciouz Food Recipes YouTube-Natural Health Remedies YouTube
Foto: Bigstock-stenkovlad
Nije potrebno koristiti abrazivna sredstva za čišćenje, već pokušajte da sudove očistite pomoću sode bikarbone, sirćeta i sredstva za pranje sudova.
U sud sipajte vodu tako da površina vode bude uznad zagorelog dela. Ostavite da se voda ugreje na srednjoj toploti. Dodajte u nju malo sredstva za pranje sudova i ostavite da prokuva. Sklonite i ostavite da se ohladi. Nakon toga zagoreli delovi će se vrlo lako ukloniti, za šta možete koristiti sunđer. Ceo postupak prikazan je na kanalu "Yummieliciouz Food Recipes".
Još jedan način uklanjanja zagorelih mrlja, moguć je pomoću sirćeta i sode bikarbone. Na kanalu "Natural Health Remedies" prikazana je tzv "tehnika deglazure". Uklonite ostatke hrane iz zagorelog tiganja koliko je god moguće. Tiganj napunite vodom i ostavite da se voda zagreje. Vodi dodajte pola čaše vode i pola čaše sirćeta i ostavite da prokuva. Nakon toga uklonite vodu i špatulom uklonite zagorele ostatke. Bez prethodnog pranja, dodajte sodu bikarbonu i ostavite da deluje. Vlažnim sunđerom ili žicom utrljajte sodu bikarbonu, isperite i regularno operite tiganj.
-
Pročitajte i...Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova
Otkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
Iskoristite stari bicikl za dekoraciju u baštiUkoliko imate bicikl koji više nije u upotrebi, možete ga reciklirati i pretvoriti u neodoljiv detalj u vašoj bašti.
Opuštajuća aroma vanile u domuLjubitelji arome vanile često enterijer osvežavaju aromatičnim svećama, no ovaj efekat se može postići i pomoću osveživača koji se može napraviti u domaćoj radinosti.
Isecite ananas bez muke!Ljubitelji ananasa znaju da se ovo ukusno voće može jesti samostalno, kao dodatak salatama, jelima i biti deo neodoljivog deserta! Za koju god opciju da se odlučite, saznajte lak način na koji ga možete iseći i pripremiti za konzumaciju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: