Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Van Gogh - Andjele Moj Brate

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Van Gogh - Andjele Moj Brate
  2. Zdravko Čolić - Šta mi radiš
  3. Goca Tržan - Stoperka
  4. Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
  5. Kaliopi - Crno I Belo
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Nele Karajlić - Petak - Mojih 50
  2. 16. maj - 1 - Dodir noći
  3. 16. maj - 2 - Dodir noći
  4. 16. maj - 3 - Dodir noći
  5. Nele Karajlić - Četvrtak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Rolat od jagoda Rolat od jagoda

  Jagode polako pristižu na domaće pijace. Pravo je vreme da se počastite nekim desertom napravljenim od ovog voća.

  Vitaminska salata Vitaminska salata

  Napravite ukusnu vitaminsku salatu, koja će biti odličan prilog glavnom jelu.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 117.11 117.94 118.76
  CHF 103.76 104.49 105.22
  USD 105.01 105.75 106.49
 • Kupon.rs
 • Povezani članci
 • IKEA: Rodna ravnopravnost među zaposlenima

  Zatvaranje jaza između polova nema samo humanističke razloge, već i ekonomske, pa se kompanije sve više usredsređuju na jačanje jednakosti između polova.
  13-12-2018 | 14:08 | Autor/Izvor: Naxi media-IKEA promo

  Foto: IKEA promo

   

  Kompanija IKEA se od dolaska na srpsko tržište fokusirala na jednakost plata između koleginica i kolega koji rade na istim pozicijama, jednaku zastupljenost žena na liderskim pozicijama i jednake mogućnosti za razvoj karijere. Nedavno su uveli i jednomesečno plaćeno odsustvo za očeve, koje doprinosi zadovoljstvu roditelja i dece. Cilj im je jednostavan, da kroz rodnu ravnopravnost podignu kvalitet poslovanja.

  Prisustvo oca u prvim godinama života je jako važno zbog emocionalnog potencijala koji ugrađujemo detetu u prve tri do pet godina – rekla je psihoterapeutkinja Gordana Nikić na tribini „Tate na odsustvu: šta mogu da urade poslodavci?”, koju je organizovala IKEA.

  Istraživanja ukazuju na veliki značaj prisustva oca, čak od samog začeća deteta. Marina Blagojević Hjuson iz Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja problem u Srbiji vidi u nerazumevanju ideologije jednakosti „koja nikog ne ugrožava, već nas zajedno oslobađa“.

  – Istraživanja potvrđuju da uprkos svim ideološkim promenama, mi zapravo imamo promene na mikronivou, koje vode sve većem uključivanju očeva iz generacije u generaciju – kaže Blagojević Hjuson. Njen zaključak je da firme ne shvataju tržišnu dobit od promovisanja i poštovanja rodne ravnopravnosti i da je jako važno da se one aktivno uključe u rešavanje ovog problema.

  – IKEA kao humanistička kompanija, veruje da svaki pojedinac zaslužuje podjednaka prava i prilike. Zato ceni balans između privatnog i poslovnog života – kaže Aleksandra Triantafyllidou, HR direktorka u kompaniji IKEA Jugoistočna Evropa. Pravo na jednomesečno plaćeno odsustvo za tate je jasan stav da ta kompanija vrednuje vreme kolega i podstiče zaposlene da ostvaruju rodnu ravnopravnost i na poslu i kod kuće.

  Branko Birač iz organizacije Centar E8 predstavio je rezultate istraživanja Muškarci u Srbiji promene, otpori i izazovi– Images Srbija, koje je pokazalo da bi više od jedne trećine muškaraca napustilo svoj posao i brinulo o deci kada bi njihove supruge dovoljno zarađivale i da skoro 90% muškaraca želi više vremena da provodi sa svojom decom.

  – Očinstvo je tačka ulaska u temu rodne ravnopravnosti, dodao je Birač, naglasivši da je obrazovanje ključni faktor kada je u pitanju stav o većem angažovanju očeva u vaspitavanju dece.

  Robert Čoban, otac dvoje dece i vlasnik Color Press Grupe, istakao je da su takve inicijative poslodavaca odlične pogotovu što ne predstavlja dodatno opterećenje za kompaniju a da su ovakvi benefiti dobri za porodicu, zaposlene i za same kompanije. On je rekao da je uloga očeva važna bez obzira koliko poslovnih obaveza imate ako želite da u starosti gledate svoju decu kao kvalitetne članova društva.

  Osvrnuvši se na zaokret koji je IKEA napravila u poslednjih 50 godina na planu roditeljstva, Blagojević Hjuson je rezimirala da je glas švedske kompanije u Srbiji postao neophodan.

  IKEA veruje da je plaćeno odsustvo za očeve višestruki dobitak za ravnopravnije društvo i za poslovanje. Zato taj švedski proizvođač nameštaja i globalni poslodavac želi da poveća razumevanje među zaposlenima o važnosti podele uloga kod kuće, a partnerkama da olakša povratak na posao, verujući da će se kolege sa odsustva vratiti još motivisaniji za posao.

  Tagovi: Ikea
 • Pročitajte i...
  IKEA: Inovacije u prečišćavanje vazduha pomoću zavese IKEA: Inovacije u prečišćavanje vazduha pomoću zavese

  Uskoro će postati moguće smanjiti uobičajeno zagađenje vazduha u zatvorenim prostorijama - samo pomoću zavese. Površinska obrada na bazi minerala u kontaktu sa svetlom omogućava da nova IKEA zavesa uništi zagađivače iz vazduha, saopštavaju iz ovog, svetski popularnog lanca proizvodnja nameštaja.

  Novi IKEA katalog stiže u Srbiju Novi IKEA katalog stiže u Srbiju

  U utorak 28. avgusta započinje distribucija IKEA kataloga za 2019. godinu na 539.720 domaćinstava u Beogradu i okolini, koja će trajati do 12. septembra. Drugo izdanje IKEA kataloga za Srbiju slavi život kod kuće i poziva nas da zavirimo u najveći IKEA otvoreni dom ikada.

  IKEA predstavlja SAMMANHANG IKEA predstavlja SAMMANHANG

  Dani posedovanja previše stvari su prošlost. Stvorena u saradnji sa sedam dizajnera, od raznovrsnih materijala i ciljem da ponudi inovativna rešenja za odlaganje, SAMMANHANG je kolekcija dizajnirana za kolekcionare.

  IKEA izlog u centru grada IKEA izlog u centru grada

  Privremeni izložbeni centar IKEA Izlog otvoren je u srcu pešačke zone u Knez Mihailovoj 5. Posetioci će do kraja jula moći da razgledaju ovaj izložbeni salon namenjen isprobavanju IKEA rešenja, savetovanju sa stručnjacima, radionicama za bolji i održiv život kod kuće.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: