Domaći ajvar

Sezona pripreme ajvara je uveliko otpočela. Ukoliko ste planirali da se i sami oprobate

22-10-2019

|

14:50

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 8 kg crvenih paprika
- 2 kg patlidžana
- 400 ml ulja
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 5-6 ljutih paprika
- 1 kesica vinobrana

Priprema: Ispeći, oljuštiti paprike i očistiti od semenki. Patlidžan ispeći u rerni i oljuštiti. Ljute papričice ispeći i oljuštiti. Samleti paprike i patlidžan. Sipati ulje u veću šerpu, dodati mleveno povrće i sipati so, šećer. Pržiti 40-50 minuta uz stalno mešanje. Pred kraj prženja dodati vinobran. Ostaviti ajvar preko noći u rerni na 60-80 stepeni da se zapeče. Zatvoriti tegle najpre celofanom, pa potom i poklopcem i ostaviti na hladnom mestu.