Slušate: Dodir noći

Pesma: Maya Sar - Nasa Ljubav, Nasa Kuca

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Maya Sar - Nasa Ljubav, Nasa Kuca
    2. Neverne Bebe - Dvoje
    3. Zdravko Čolić - Južnjaci
    4. Indexi - Sanjam
    5. Van Gogh - Opasan Ples
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žarko Kovačević - Sreda - Mojih 50
    2. 31. mart - 1 - Dodir noći
    3. 31. mart -2 - Dodir noći
    4. 31. mart - 3 - Dodir noći
    5. Žarko Kovačević - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Šnenokle Šnenokle

    Napravite domaće šnenokle i obezbedite slatki zalogaj za celu porodicu.

    Domaća krompir čorba Domaća krompir čorba

    Okrepite organizam domaćom čorbom od krompira.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.68 117.50 118.32
    CHF 110.09 110.86 111.64
    USD 105.83 106.58 107.32
  • Povezani članci
  • Domaći ajvar

    Napravite ajvar po receptu naših baka.




    05-10-2015 | 11:41 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-vm2002

     

     

    Sastojci:

    - 30 kg. crvenih paprika
    - 1 litar ulja
    - 200 ml. sirćeta
    - 1/2 kesice konzervansa
    - so


    Priprema:
    Paprike ispeći na tradicionalan način (na peći). Pečene paprike slagati u dublji sud (dok su vrele) koji obavezno mora biti poklopljen kako bi se kožica potparila i odvojila od paprike. Oljuštiti, očistiti od semenki i samleti paprike.

    Ulje dobro zagrejati u širokoj šerpi, pa dodati samlevene paprike (ulje treba biti vrelo, tako da paprike "zacvrče"). Pržiti dugoo, dugooo uz mešanje :))) Prvo mešati povremeno dok ajvar ne proključa a zatim neprestano. Pred kraj kuvanja dodati sirće i konzervans. Ajvar je gotov kada počne da ostaje jasan trag od varjače kojom se meša po dnu šerpe, odnosno kada je jako gust. Gotov ajvar posoliti po ukusu i dok je vruć sipati u tegle. Ostaviti ajvar preko noći u rerni na 60-80 stepeni C da se zapeče. Pre zatvaranja tegli dobro zagrejati oko 200 ml. ulja i premazivati površinu ajvara tako da ponovo "zacvrči". Zatvoriti tegle najpre celofanom, pa potom i poklopcem i ostaviti na hladnom mestu.

    Savet plus 1: Jako je bitno dugo kuvati ajvar, jer jedino dobro ukuvan ajvar se ne kvari. Dakle nije poenta dodati mnogo konzervansa, već duugooo kuvati. Savet plus 2: Šerpa u kojoj se kuva ajvar treba biti što šira, jer se u takvoj šerpi brže skuva. Savet plus 3: Celofan kojim se zatvaraju tegle, kao i poklopce možete premazati vaticom ili gazom natopljenom alkoholom - odlično deluje protiv kvarenja ajvara. Savet plus 4: Ivice tegle treba dobro očistiti od eventualnih ostataka ajvara kojim su umazane tokom sipanja, pre nego što se zapeče - takođe odlična zaštita od kvarenja. Savet plus 5: So dodati tek na kraju, jer je tada količina znatno manja, pa bi ajvar mogao biti preslan ako posolite na početku kuvanja.

  • Pročitajte i...
    Zapečeni makaroni sa povrćem Zapečeni makaroni sa povrćem

    Obork koji se brzo priprema.

    Krompir sa piletinom i šampinjonima Krompir sa piletinom i šampinjonima

    Predlog za ručak u kome će uživati cela porodica.

    Domaća musaka od karfiola Domaća musaka od karfiola

    Kombinacija sira i karfiola sjajna je preporuka za ručak.

    Tuna salata Tuna salata

    Ukusna salata, čija vam priprema neće douzeti mnogo vremena.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: