Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Sladjana i Dado - Princeza

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sladjana i Dado - Princeza
    2. Parni Valjak - Kada me dotakne
    3. Zdravko Čolić - Pjevam danju pjevam noću
    4. Zana - Mladicu moj
    5. Film - Pjevajmo do zore
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Anja Alač - Petak - Mojih 50
    2. 4. jun - 1 - Dodir noći
    3. 4. jun - 2 - Dodir noći
    4. 4. jun - 3 - Dodir noći
    5. Anja Alač - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.59 118.41
    CHF 107.53 108.29 109.05
    USD 102.90 103.62 104.35
  • Povezani članci
  • Dekoracija uskršnjih jaja

    Ovaj Uskrs zatiče nas u izolaciji, ali to ne treba da bude razlog za loše raspoloženje. Obeležite ga unutar svog doma, a svemu tome neka prethodi priprema koja će vam probuditi kreativnost i učiniti da vreme proleti u lepim mislima i šarenolikoj preokupaciji. Donosimo vam nekoliko ideja kako možete dekorisati vaša uskršnja jaja.




    16-04-2020 | 21:40 | Autor/Izvor: Naxi media -YouTube-Southern Living-D4u

    Foto: Bigstock-Nastyaofly

     

    Na internetu se može naći veliki broj vlogova u kojima iskusne domaćice i svi oni kojima je kreativnost jača strana dele iskustva i ideje po pitanju dekoracije i ukrašavanja uskršnjih jaja. Kako nam boravak u izolaciji omogućava da više vremena provodimo kod kuće, iskoritite ovo vreme da istražite načine na koje možete dekorisati uskršnja jaja i sjajno se zabaviti. Ideja jeste da u ovom procesu zaista uživate i probudite kreativnu stranu vaše ličnosti.


    Dekupaž tehnika
     
    Ukoliko pripadate onom delu populacije koji voli takozvani "vintage" stil, dekupaž tehnika je kao stvorena za vas. Za realizaciju ove tehnike biće vam potrebne akrilne boje, salvete i lak.  Odaberite osnovnu boju i onu koja će vam služiti kao dopuna dekoraciji. Ovako pripremljena jaja prevashodno mogu služiti u dekorativne svrhe. Ovu tehniku možete primeniti  i na drvenim, odnosno ukrasnim jajima. 

     

    Zlatna jaja

    Zlatna jaja mogu izgledati jako lepo, bilo da ih aranžirate samostalno ili u kombinaciji sa drugim bojama. Za realizaciju ovakvih jaja biće vam potrebna zlatna folija i zaštitni sloj za premazivanje. Ovaj princip možete primenjivati i sa folijama drugih boja. 

     

     

    Jaja prošarana svilom

    Odvojite različite svilene dezene i isecite ih na manje delove. Jaja očistite u posudi u kojoj ćete pomešati vodu i sirće (dve kafene kašike sirćeta) i ostaviti 4-5 minuta. Jaje potom uviti u tkaninu i zavezati, pa uviti u beli pamučni materijal i zavezati. Jaja poređati u posudu za kuvanje, dodati vodi 3 kašike sirćeta i kuvati 15-ak minuta. Sačekati da se ohladi i skloniti materijale. 

     

  • Pročitajte i...
    Uskrs u izolaciji: Zabava za najmlađe Uskrs u izolaciji: Zabava za najmlađe

    Obeležavanje Uskrsa ove godine usled pandemije koronavirusa proteći će na nešto drugačiji način, odnosno, u skladu s odredbom o zabrani kretanja tokom policijskog časa. Uskrs iza zatvorenih vrata može predstavljati izazov za roditelje na koje sve načine mogu animirati svoje mališane.

    Običaji za Uskrs Običaji za Uskrs

    Uskrs je pokretan praznik, praznuje se u prvu nedelju posle punog meseca koja je sam dan prolećne ravnodnevnice ili neposredno posle nje.

    Uskršnji hleb sa jajima Uskršnji hleb sa jajima

    Napravite tradicionalni hleb sa jajima koji se služi za uskršnjom trpezom.

    Uskrs: Brze ideje za ukrašavanje Uskrs: Brze ideje za ukrašavanje

    Pripradnici pravoslavne hrišćanske veroispovesti ovog vikenda obeležavaju proslavu Uskrsa, pa ukoliko do sada niste osmislili na koje sve načine možete obeležiti ovaj praznik, nudimo vam par saveta. Dekoracija hrane, enterijera i poklona nikada nije bila zanimljivija.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: