Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Sergej Ćetković - Zbog nas

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Zbog nas
    2. Denis & Denis - Soba 23
    3. Gibonni - Posoljeni Zrak
    4. Željko Joksimović - Dama
    5. Trio rio - Dodji u 5 do 5
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Dejan Pejović Peja - Petak - Mojih 50
    2. 13. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 13. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 13. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Dejan Pejović Peja - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaća bundevara Domaća bundevara

    Ukus domaće pite od bundeva poziva na detinjstvo, bakinu kuhinju i zimu.

    Mekike Mekike

    Mekike su poprilično zahvalne kada je reč o doručku, užini ili večeri, jer na osnovu priloga mogu biti slatko ili slano jelo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.51 118.34 119.16
    CHF 104.05 104.79 105.52
    USD 103.48 104.21 104.94
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Ajvar: Nezaobilazan deo zimnice

    Sezona je pripreme zimnice, a ajvar prednjači kada je reč o pripremi za hladne dane pred nama.




    04-10-2018 | 15:24 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-badmanproduction

     

    Sastojci:

    - 20 kg crvenih paprika
    - 1 litar ulja
    - 200 ml sirćeta
    - 1/2 kesice konzervansa
    - so, biber
    - 2-3 patlidžana


    Priprema: Paprike ispeći i tako pečene ih slagati u dublji sud (dok su vrele) koji obavezno mora biti poklopljen kako bi se kožica potparila i odvojila od paprike. Oljuštiti, očistiti od semenki i samleti paprike. Isto uraditi i sa parlidžanom. Ulje dobro zagrejati u širokoj šerpi, pa dodati samlevene paprike i patlidžan. Pržiti dugo uz mešanje. Prvo mešati povremeno dok ajvar ne proključa a zatim neprestano. Pred kraj kuvanja dodati sirće i konzervans. Ajvar je gotov kada počne da ostaje jasan trag od varjače kojom se meša po dnu šerpe, odnosno kada je jako gust. Gotov ajvar posoliti po ukusu i dok je vruć sipati u tegle. Ostaviti ajvar preko noći u rerni na 60-80 stepeni C da se zapeče. Zatvoriti tegle najpre celofanom, pa potom i poklopcem i ostaviti na hladnom mestu.

  • Pročitajte i...
     Mekike Mekike

    Mekike su poprilično zahvalne kada je reč o doručku, užini ili večeri, jer na osnovu priloga mogu biti slatko ili slano jelo.

    Belo meso rolovano u pršuti Belo meso rolovano u pršuti

    Ukusan i vrlo kaloričan obrok. Za prave gurmane.

    Zapečena boranija sa sirom Zapečena boranija sa sirom

    Obrok čija priprema ne zahteva puno kulinarske veštine, a oduševljava ukusom.

    Crni rižoto Crni rižoto

    Ljubitelji mediteranske kuhinje, obožavaće rižoto pripremljen na ovakav način.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: