Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Galija - Trube

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Galija - Trube
  2. Željko Vasić - Žena kao ti
  3. Bombaj Štampa - Cesto pozelim
  4. Kiki Rahimovski - Suze Nebeske
  5. Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Ana Stanić - Ponedeljak - Mojih 50
  2. 2. jun - 1 - Dodir noći
  3. 2. jun - 2 - Dodir noći
  4. 2. jun - 3 - Dodir noći
  5. Boris Pingovic - Petak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Projice sa sirom i maslinama Projice sa sirom i maslinama

  Ukusne projice mogu biti odličan izbor doručka, užine ili večere.

  Salata sa tunjevinom Salata sa tunjevinom

  Ukoliko ste ljubitelj tune, uživaćete u obrok salati pripremljenoj na ovakav način.

 • Zdravlje
  Aromatična voda za početak dana Aromatična voda za početak dana

  Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.

  Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku

  Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.

 • Putovanja
  Venecija: Grad mostova Venecija: Grad mostova

  Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...

  Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi

  Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.

 • Preporučujemo
  Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji

  Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.

  Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima

  Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.45 117.27 118.09
  CHF 119.97 120.81 121.66
  USD 108.54 109.30 110.07
 • Povezani članci
 • Završeni 11-i Radio dani RAB SRBIJA

  Prolećni, jedanaesti po redu, Radio dani RAB SRBIJA održani su na Zlatiboru, u Hotelu Mona, od 3. do 5. aprila 2016, s oko 200 učesnika iz 119 radio stanica, koliko ih ima u RAB SRBIJA, šeste godine postojanja ovog medijskog udruženja, a Naxi radio je, kao i do sada bio jedan od učesnika.
  08-04-2016 | 15:52 | Autor/Izvor: Naxi media/RAB Srbija

  Foto: RAB Srbija promo


  Predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic, otvarajući ove Radio dane, zahvalila je na pomoći članovima Saveta RAB Srbija Ferencu Berčeku, Zorani Đokić, Svetlani Tomov, Mariju Radojkoviću, Slađani Đorđijev i Aleksandri Ranković, ali i koordinatorki Ivani Jordović.

   - Nadam se da i vi doživljavate RAB kao svoju porodicu, a ovde je vaša porodica pred vama - , rekla je Maja.

  Ona je podsetila da su ove godine urađeni radio-džinglovi i televizijski spot povodom 13. februara – Svetskog dana radija, čime je celom svetu predočen značaj radija.

  Maja Rakovic je posebno zahvalila gostima koji su bili s nama na Zlatiboru: Milošu Rajkoviću, članu REM-a, Gordani Predić, članici Komiteta Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara, i zamenici sekretara Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Bola Žoltu, programskom direktoru „Juventus radija” iz Mađarske, konsultantu, producentu, saradniku najvećih evropskih i svetskih imena radio-industrije, Adnanu Osmaganiću, vlasniku RSG Group iz Sarajeva, i Adisu Kadriću, izvršnom direktoru RSG Group, Emiru Povlakiću iz Regulatorne agencije za komunikaciju u BiH, Mirku Prlji iz Privredne komore Srbije, Miroslavu Paunoviću, direktoru MAG Televizije iz Obrenovca i predsedniku MAG Mreže, Tomislavu Jakoboviću, medijskom konsultantu iz Hrvatske, Mariji Matić, media planning direktorki Direct media, Đorđu Savevu sa City radija iz Makedonije, Zoranu Sekuliću, predsedniku Asocijacije medija, Bošku Jakšiću, novinaru i komentatoru, Đorđu Milutinoviću, direktoru „Beogradske arene”, i Meri Bilić, novinarki Politike.


  Miloš Rajković, član Regulatornog tela za elektronske medije Srbije, zvanično je, po starom i dobrom običaju, otvorio jedanaeste Radio dane RAB SRBIJA.

   - Velika mi je čast što stojim pred vama i to u godini kada ste dokazali da imate dovoljno hrabrosti, samopouzdanja i da ste dovoljno vredni i radni da preživite sve. Nije laka bila godina za nama, godina privatizacije srpskih medija, koja je, nažalost, zakačila i radio. Ovde vidim i neke koji trenutno nemaju svoje radio stanice, ali želim da verujem da će oni sačekati neki budući konkurs i samostalno, kao privatnici, raditi. Sada je definitivno jasno da ste se izborili za budućnost. Ponosan sam na to i na vas. Za mene ovi Radio dani imaju naziv – pogled u budućnost - , izjavio je Rajković.  (Foto: RAB Srbija promo)


  Na Prolećnim Radio danima, u zgusnutom rasporedu predavanja slušali smo o prodaji, strategiji komunikacije ka klijentu, kako najbolje predstaviti radio stanicu, o online radiju, najčešćim jezičkim greškama u medijima, radio-imidžingu, ali i o vremenu koje moramo da nađemo za sebe.

  Na okruglim stolovima razgovaralo se s državnim sekretarom za informisanje Sašom Mirkovićem (poseban tekst o tome), s predstavnicima regulatornih tela, ali i o izboru muzike, o tome koje poslove glavni i odgovorni urednici i vlasnici ne prepuštaju drugima.


  (Foto: RAB Srbija promo)

  Prvo predavanje na Radio danima održao je Uroš Bogdanović o zelenom zmaju, a reč je o istovetnom predavanju koje je održao na Radio Days Europe u Parizu.

  U sali pored upriličen je okrugli sto za vlasnike i glavne i odgovonre urednike s temom – koje poslove ne prepuštate drugima? Tako smo čuli da kolege iz BiH kadrovska pitanja ne prepuštaju drugima, a Adnan Osmaganić je lepo primetio da je „loše ako nemate saradnike s kojima možete da podelite dilemu”. Maja Rakovic iz Naxi radija otkrila je da ona isključivo kontaktira s Regulatornim telom. Ferenc Berček s Radio Active iz Bečeja kazao je da je odlučio da podeli odgovornost i rukovođenje prepusti drugima, a kolega Đorđe Savev iz Skoplja istakao je da je kod njega suprotno jer se mladi saradnici plaše funkcija koje nose i odgovornost.

  Informativci su priču proširili pa je Aleksandra Ranković s Luna NAXI radija iz Užica rekla da vlasnici radio stanica ne moraju da budu novinari, ali da glavni i odgovorni urednici moraju da budu dobri novinari, barem kada je reč o stanicama koje imaju informativni program. Novinarka Goca Predić, članica Komisije Saveta Evrope za bezbednost novinara, nadovezala se:  - Ako ima straha, onda nema novinarstva, jer u ovom poslu novinar ima i zadatak da štiti istinu. - 

  Konsultantkinja za digitalne medije Marina Paunović je u sali pored govorila o onlajn radiju, a kao ilustraciju tog predavanja navešćemo podatke da je u 2016. u Americi slušanost online radija u porastu: 50 odsto ispitanika sluša svake nedelje, a 2015. je taj procenat iznosio 44 odsto (slično je i kod nas).

  Marko Lazović, direktor istraživanja u „Pro-Pozitivu”, izneo je podatak da su ispitanici, odgovaravši na pitanje kako reaguju na reklame na radiju, a kako na reklame u novinama, rekli da su im radijske reklame duhovite i da se lako pamte, a da su u štampanim izdanjima dosadne, da opterećuju (šteta što ovaj podatak ne znaju i autori Zakona o oglašavanju).

  Na okruglom stolu s predstavnicima regulatornih tela u Srbiji i BiH čuli smo želju Miloša Rajkovića, člana REM-a, da nova podela frekvencija ove godine vrati u etar stanice koje su u privatizaciji nestale.


  (Foto: RAB Srbija promo)

  Peđa Filipović s IFM-a iz Topole skrenuo je pažnju kolegama da budući vlasnik radija, među papirima za dozvolu za rad, treba da dostavi i procenu uticaja na životnu sredinu, a cena takve analize u Srbiji se kreće od 500 do 10.000 evra!? Ne postoji jasan cenovnik, te i to pitanje treba urediti.

  Marija Mitić, media planning direktorka Direct media iz Beograda, agencije čiji poziv vlasnici radio stanica uvek očekuju jer on donosi reklame, bila je nesebična i otkrila tim istim vlasnicima kako da svoju radio stanicu na najbolji način predstave i drugim agencijama.

  Ivana Stanković, direktorka prodaje NAXI Media Mix-a, i Marija Gičić, Senior Brand Manager Atlantic grupa, SBU Coffee iz Beograda, pričale su o marketingu. Ko je dobar klijent, a ko dobar prodavac, uz primere dobre prakse reklama „Grand aroma” kafe i radija. I Adis Kadrić je govorio o (in)direktnoj prodaji i saradnji.

  Za predavanje velikog poznavaoca radija Bole Žolta, konsultanta, saradnika najvećih radio stanica na temu radio-imidžinga treba poseban tekst, zato smo njegova dva predavanja i snimili. Otkrio je kako doći do toga da radio stanica bude najslušanija, koje su to metode, istraživanja, radnje... ka slušaocu, kada on ni ne zna da ga je radio „ščepao”. Ipak, u radio-industriji i tom malom radio aparatu ima i emocija, pa pored iskustva, znanja i stručnosti, treba igrati i na tu kartu.

  Mitko Jakovlevski, stručnjak za pisanje projekata i bivši programski direktor A-Meda, nam je i na ovim radio-danima objašnjavao kako napisati dobar projekat. Čovek zaslužuje barem piće za svaki naš odobreni projekat.

  Na njegovo predavanje odlično se nadovezala i Danamarija Serdar, diplomirani filolog, koja nam je skrenula pažnju na najčešće jezičke greške u srpskim medijima, uz poruku da mi, medijski poslanici, treba da budemo u prvom redu u ratu za srpski jezik i pravopis. Pored loših primera, pa čak i iz najvećih medijskih kuća, navela je podatak i da se čuvena Monika Beluči uključila u ovaj rat i da reklamira „Pravopis srpskog jezika”! Gde je Zlatibor, tu je i Mokra Gora, a gde je Monika, tu su i novinari.

  Poslednji dan RAB-ovih Radio dana, evo već 11. put, uvek je pun podeljenih emocija. Sreće zbog onoga što smo naučili i čuli, a tuge jer se rastajemo. Emocije koje su nas obuzele, Tanja Drakulić, life coach i direktorka Planeta NAXI radija iz Novog Sada, još je pojačala svojim predavanjem „Do promena kako? Korak po korak i polako!”. To je bila tačka na priču o ovim Radio danima i vetar u leđa do sledećih.

  Ne zaboravite, kolege, da je radio prijatelj i da zbog tog malog aparata mi nismo samo kolege!

  Galeriju fotografija s Radio dana možete pogledati OVDE.

 • Pročitajte i...
  Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju

  Danas, 24. aprila, slušaoci Naxi radija u 14:30h čuće novu pesmu Ane Stanić "Krila" sa kojom se predstavila na "Beogradskom proleću" i osvojila specijalnu nagradu Naxi radija.

  Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća

  U subotu, 22. aprila održano je Beogradsko proleće, prestižni muzički festival, koji se od prošle godine ponovo održava nastavljajući njegovu dugu tradiciju. Publika je odlučila da prvo mesto pripadne Tijani Bogićević i pesmi Krila od dima, drugo mesto osvojio je Adi Šoše sa pesmom Pusto ostrvo, dok je treće mesto pripalo Isaku Šabanoviću i pesmi Svakoj sam po nešto dao.

  U susret Beogradskom proleću održano druženje sa ovogodišnjim takmičarima U susret Beogradskom proleću održano druženje sa ovogodišnjim takmičarima

  Juče je u mts Dvorani, u susret održavanju festivala Beogradsko proleće, upriličeno druženje sa ovogodišnjim takmičarima, predstavnicima Selekcione komisije i Stručnog žirija i medija.

  Jubilarni 25. Radio dani RAB SRBIJA Jubilarni 25. Radio dani RAB SRBIJA

  Jubilarni 25. Radio-dani održani su na Zlatiboru, od 2. do 4. aprila, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB SRBIJA.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: