-
Poslednjih 5 pesama
- Alka i Željko - Ako odeš
- Smak - Daire
- Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
- Novi Fosili - Pricaj Mi O Ljubavi
- Riblja čorba - Dobro jutro
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Zapečeni citrusi kao dekoracija
Ukoliko želite da vašu prazničnu dekoraciju obogatite sve popularnijim ukrasima od prirodnih namirnica, odnosno detaljima od zapečenih citrusa, evo načina na koji to možete i postići.
23-12-2020 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Kinek00
Zapečena pomorandža, limun ili grejpfrut biće interesantan detalj u vidu ukrasa na vašoj novogodišnjoj jelki ili, zašto da ne, zaseban element dekoracije. Ovo je sjajan način da, ukoliko ste ljubitelj, uvedete neke od prirodnih dekorativnih elemenata u vašu prazničnu čaroliju. Pored toga što ih možete koristiti kao ukrase za jelku, možete napraviti viseće elemente za vrata ili deo nameštaja. Isto tako, možete njima dekorisati novogodišnji venac.
Sve što vam je potrebno jeste željena količina voća i kanap ili ukrasna traka koja može biti od satena ili drugog materijala.
Voće je potrebno iseći na kolutove, ubrusom pokupiti višak prirodnog soka i poređati ih na papiru za pečenje a potom u zagrejanoj rerni pažljivo peći uz povremeno obrtanje, kako bi obe strane bile jednako pečene. Potrebno je obratiti pažnju da ne budu previše pečeni. Najbolje je peći sat vremena jednu stranu, nakon toga drugu i u zavisnosti od toga koliko su se ispekli, ponoviti proces. U proseku je potrebno tri i po do četiri sata.
Kada je voće pečeno, napraviti prorez za kanap ili materijal po želji i napraviti ukras. -
Pročitajte i...
Kako napraviti neodoljivu dekoraciju pomoću salveta?
Napravite upečatljivu uskršnju dekoraciju stola pomoću papirnih salveta i tkanine.
Praznična dekoracija stola
Obogatite vašu prazničnu trpezu detaljima koji će ulepšati celokupnu atmosferu.
Napravite praznični venac od vune
Ljubitelji praznične dekoracije mogu se oprobati u kreiranju neodoljivih venaca od vune.
Tegle u službi dekoracije
Ukoliko kod kuće imate iskorišćene staklene tegle, pronađite im novu primenu - neka postanu deo vašeg prazničnog dekora!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: