Zapečeni citrusi kao dekoracija

Ukoliko želite da vašu prazničnu dekoraciju obogatite sve popularnijim ukrasima od prirodnih namirnica, odnosno detaljima od zapečenih citrusa, evo načina na koji to možete i postići.

23-12-2020

|

10:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Zapečena pomorandža, limun ili grejpfrut biće interesantan detalj u vidu ukrasa na vašoj novogodišnjoj jelki ili, zašto da ne, zaseban element dekoracije. Ovo je sjajan način da, ukoliko ste ljubitelj, uvedete neke od prirodnih dekorativnih elemenata u vašu prazničnu čaroliju. Pored toga što ih možete koristiti kao ukrase za jelku, možete napraviti viseće elemente za vrata ili deo nameštaja. Isto tako, možete njima dekorisati novogodišnji venac.

Sve što vam je potrebno jeste željena količina voća i kanap ili ukrasna traka koja može biti od satena ili drugog materijala.
Voće je potrebno iseći na kolutove, ubrusom pokupiti višak prirodnog soka i poređati ih na papiru za pečenje a potom u zagrejanoj rerni pažljivo peći uz povremeno obrtanje, kako bi obe strane bile jednako pečene. Potrebno je obratiti pažnju da ne budu previše pečeni. Najbolje je peći sat vremena jednu stranu, nakon toga drugu i u zavisnosti od toga koliko su se ispekli, ponoviti proces. U proseku je potrebno tri i po do četiri sata. 
Kada je voće pečeno, napraviti prorez za kanap ili materijal po želji i napraviti ukras.