Zapečena boranija sa piletinom
Evo predloga za današnji ručak!
03-06-2015
|12:28
Evo predloga za današnji ručak!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 19.11.2014. - 13:10:00
(Foto:bigstock/Timolina)
Sastojci:
- 4 pileća bataka,
- 100 g crnog luka,
- 500 g boranije,
- 200 ml mleka,
- 1 paradajz,
- 1 kašika ulja,
- 2 jaja,
- malo peršuna,
- so, biber.
Priprema:
Batacima skinite kožu i odvojite kosti, pa ih propržite na zagrejanom ulju. Kad porumene dodajte sitno iseckan luk i boraniju, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice. Začinite po ukusu, pa nastavite sa dinstanjem. Kad je boranija skoro gotova izručite je u uljem posutu vatrostalnu posudu. Prelijte jajima razmućenim u mleku, pa zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.