Zaljubljena srca

Obradujte voljenu osobu neodoljivim, ukusnim desertom u obliku srca.

05-06-2015

|

17:55

Obradujte voljenu osobu neodoljivim, ukusnim desertom u obliku srca.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:14.2.2014. - 13:25:00

Zaljubljena srca

Sastojci:
- 3 belanca
- 210 g šećera u prahu
- 125 g mlevenih badema
- 30 g šećera
- aroma tj. boja crvena

Priprema: Belanca odvojite od žumanaca pa ih ostavite na sobnoj temperaturu da stoje 1-2 dana. Mutite belanca i dodajte pomalo šećera (ne sve odjednom), čim vidite da belanca očvrsnu prestanite da mutite (ne mutite kao za puslice, već samo 3-5 min.), jer ako ih premutite srca će biti suva. Umešajte tokom mućenja boju po želji (crvenu), a možete ubaciti i kakao da budu braon boje (onda idu dve kašike kakao praha). Pomešajte zajedno dobro bademe i šećer u prahu pa ih prosejte i dodajte belanca. Sada špatulom lagano mešajte sa svih strana. Smesa vam ne sme biti ni gusta ni preretka. Proverite tako što ćete špatulom malo zagrabiti smese, pa ako se ona lagano sliva i topi odmah smesa je ok, ako ne, onda još malo mešajte. Sada smesu stavite u kesu sa 2-3 cm otvora i u modle u obliku srca istinite male hrpice (ostavite razmaka između svake). Sada ostavite srca da odstoje 30min.-1 h. Stavite da se peku 10 min. na 130-150 C u zagrejanoj rerni (pazite da se ne prepreku). Čekajte da se malo ohlade pa ih lagano odvojite od papira. Punjenje može biti po vašem izboru, sa nutellom ili sa ganacheom 50 ml slatke pavlake stavite da kuva do vrenja i umešajte 100 g čokolade po želji. Ostavite da se ganache skroz učvrsti pa mažite jedan macarons i poklopite drugim. U ganache još dodajte arome po želji, može i kokos, orasi, lešnici, rendana korica limuna i narandže..Možete još napraviti i caramel crem od dulche de leche i takođe lemon curd. Srca stavite u kutiju i ostavite da prenoće pa ih onda jedite (jer ona tad omekšaju i svi ukusi se spoje). Svakim danom su sve bolji, i držite ih dok ih ne pojedete u hladnom.