-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Tajna vještina
- Massimo - Zamisli
- Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala
- Knez - Pobjedila si ti
- Magazin - Opijum
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Zaboravljeni delovi kupatila: Obavezno ih očistite uz ove proverene trikove
Mnogi ljudi često čiste kupatilo, ali to rade samo površinski, zanemarujući delove na kojima se lako mogu nakupljati bakterije. Iako je veoma važno da održavamo higijenu u toaletu, bar jednom nedeljno bi čišćenje trebalo da bude i više nego detaljno.
11-09-2024 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media, Metro
Foto: Bigstock, Artazum LLC
Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije saopštila je da je kupatilo jedna od najvažnijih prostorija u kući za čišćenje kako bi se izbeglo širenje virusa, preneo je pre nekoliko godina metro.co.uk. Imajući to na umu, evo malog podsetnika na najčešće zaboravljene površine kupatila, zajedno sa nekim savetima i trikovima kako da ostanu sjajne i čiste.
OdvodKosa i sapun su noćna mora za uklanjanje iz odvoda, ali postoji nekoliko načina da ga održite čistim i smanjite dalje probleme. Koristeći žičanu vešalicu savijenu ravno, možete izvući svaku dlaku koja može začepiti odvod. Alternativno, alati za odvod su lako dostupni u većini prodavnica. Svaki put kada čistite kupatilo, svoj odvod možete osvežiti i kašičicom sode bikarbone.
Ispod prostirke
Deset odsto ispitanika u anketi je priznalo da prostirku čisti samo jednom mesečno. Ako se više ljudi tušira i kupa, teško je da se prostirka potpuno osuši, a svi znamo da bakterije vole vlažna područja. Obavezno je operite jednom nedeljno. Možete dodati pola šolje belog sirćeta u ispiranje za dodatnu moć ubijanja klica. Ako imate pločice, očistite površinu između njih starom četkicom za zube i abrazivnom pastom za čišćenje. Nakon čišćenja, isperite i obrišite antibakterijskim sredstvom za čišćenje podova.Zavese za tuš kabinu
Poput tepiha, zavese za tuširanje mogu da se pokvase i ostanu vlažne dugo vremena, uzrokujući nakupljanje buđi i bakterija. Neke zavese za tuš kabine se jednostavno mogu staviti u mašinu za pranje veša sa običnim deterdžentom i ostaviti da se osuše pre nego što se ponovo stave. Ako ste nervozni zbog stavljanja u mašinu za pranje veša, stavite ih u kadu sa toplom vodom i malo sode bikarbone ili belog sirćeta. Dobro ih operite i ostavite da se osuše pre nego što ih ponovo okačite.Držači četkica za zube i posude za sapun
Voda može da se zadrži u šoljama ili posudama za sapun, zagađujući vaše četkice za zube bakterijama. Neki dodaci za kupatilo mogu se prati u mašini za sudove, a toplota u mašini za pranje sudova će ubiti sve bakterije koje žive na njima. Alternativno, neki izbeljivač ili antibakterijsko sredstvo za čišćenje mogu da odrade posao.
-
Pročitajte i...
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: