Voćna torta
Od svežeg ili smrznutog voća možete da napravite fenomenalne poslastice. Predlažemo vam recept za voćnu tortu.
06-06-2015
|16:16
Od svežeg ili smrznutog voća možete da napravite fenomenalne poslastice. Predlažemo vam recept za voćnu tortu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.3.2014. - 11:33:00
(Foto:Bigstock/iTons)
Sastojci:
6 jaja,
250 g šećera,
100 g kisele pavlake,
2 kašike ulja,
250 g brašna,
1 prašak za pecivo,
100 g mlevenih oraha,
1 kašika ruma.
Za fil:
800 g + 8 kašika mleka,
8 kašika šećera,
2 pudinga od jagode,
250 g margarina,
50 g šećera u prahu,
20 kapi ekstrata jagode,
800 g šumskog voća.
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo, orahe i rum i sve dobro umutite mikserom, pa lagano sa varjačom umešajte belanca. Koru pecite na papiru za pečenje u četvrtastom plehu na 190 stepeni oko 20 minuta. Ohlađenu koru zatim isecite na tri dela. Za fil skuvajte mleko, pa u njega ukuvajte puding od jagode koji ste prethodno razmutili sa osam kašika mleka i isto toliko kašika šećera. Ohladite puding, pa u njega dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu i ekstratom jagode. Zatim dodajte šumsko voće. Filujte kore i celu tortu, pa ostavite da prenoći i sutradan ukrasite po želji.