-
Poslednjih 5 pesama
- Nikola Kojo - Moja draga
- Dragan Tokovic - O, Kerol
- K2 - Sestre
- Djordje Balašević - Ostaje mi to što se volimo
- Vlada Divljan - Moj Grad
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Vinski bonton: Uživajte u nektaru bogova bez greške
Ispijanje vina predstavlja ritual i sinonim je za opuštanje, a njegova primena duboko je ukorenjena u različitim kulturama i tradicijama. Ukoliko ste među onima koji najradije piju vino, saznajte na koji način i uz koju hranu možete kombinovati različite sorte vina. Postanite vinski mag!
30-12-2015 | 13:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- pilipphoto
Kako se služe?
Penušava vina se služe se u uskim i visokim čašama.Belo vino se služi u čašama koje su uže sa uspravnijim zidovima. Uvek se sipa do pola čaše, nikako preko.
Bordo (Bordeaux) je najbolje poslužiti u visokim čašama sa širokim balonom. Poželjno je da vino ne prelazi 6 centimetara od odna čaše.
Crveno vino čaša za burgundac veća je od čaše za bordo.Koja temperatura je idealna?
Idealna temperatura određuje se na osnovu kvaliteta i vrste vina, i to osigurava punoću ukusa. Penušava vina treba da se služe dobro ohlađena od šest do osam stepeni, dok je bela preporučljivo rashladiti u zavisnosti od vrste na temperaturi od sedam do 15 stepeni. Teško crno vino služi se na temperaturi od 16 do 19 stepeni, roze ili lakše crno vino 12 do 16 stepeni.
Pravila za kombinovanje vina i hrane
Aperitiv - belo suvo ili suvo penušavo
Predjelo - od ribe belo suvo
Predjelo od pršute - roze ili lako crvenoČorbe - belo suvo, mladi roze ili lako crveno
Riba - belo vino
Riblja čorba - roze ili crveno
Kuvano meso - crveno stono
Pečeno meso ili divljač - crveno
Sirevi - vino koje ste prethodno pili ili crveno
Sladoled, slatkiši, voće - slatko ili penušavo
Kako se pravilo ispija vino? -
Pročitajte i...Novosadski salon vina: Dolazi Rod Smit
Novi Sad je domaćin velike međunarodne vinske manifestacije 20. i 21. aprila u hotelu Park na kojoj će se predstaviti osamdeset izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja
Za ljubitelje Francuske i francuskog vinaNa redovnom bioskopskom repertoaru trenutno je novi film Sedrika Klapiša - Vetar i vino.
Najbolja vinska zabava na PalićuSvi zaljubljenici u trčanje, vino, muziku, gastronomiju, prirodu i pre svega dobru zabavu imaće priliku da provedu predivan vikend na Paliću, gde će se od 22. do 24. septembra održati manifestacija Vinski maraton, koja se prvi put organizuje u Srbiji.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: