-
Poslednjih 5 pesama
- Goca Tržan - Stoperka
- Vještice - Totalno drukciji
- Massimo Savic - Sretan put
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
- Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Zdravlje
Moć maline: Letnje voće koje može da učini čuda za vaše zdravlje!
Maline sadrže malo ugljenih hidrata, a bogate su vlaknima, što ih čini odličnim izborom za većinu ljudi. Njihove zdravstvene prednosti su brojne, a kako sezona kratko traje, bila bi šteta ne iskoristiti je.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Vinski bonton: Uživajte u nektaru bogova bez greške
Ispijanje vina predstavlja ritual i sinonim je za opuštanje, a njegova primena duboko je ukorenjena u različitim kulturama i tradicijama. Ukoliko ste među onima koji najradije piju vino, saznajte na koji način i uz koju hranu možete kombinovati različite sorte vina. Postanite vinski mag!
30-12-2015 | 13:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- pilipphoto
Kako se služe?
Penušava vina se služe se u uskim i visokim čašama.Belo vino se služi u čašama koje su uže sa uspravnijim zidovima. Uvek se sipa do pola čaše, nikako preko.
Bordo (Bordeaux) je najbolje poslužiti u visokim čašama sa širokim balonom. Poželjno je da vino ne prelazi 6 centimetara od odna čaše.
Crveno vino čaša za burgundac veća je od čaše za bordo.Koja temperatura je idealna?
Idealna temperatura određuje se na osnovu kvaliteta i vrste vina, i to osigurava punoću ukusa. Penušava vina treba da se služe dobro ohlađena od šest do osam stepeni, dok je bela preporučljivo rashladiti u zavisnosti od vrste na temperaturi od sedam do 15 stepeni. Teško crno vino služi se na temperaturi od 16 do 19 stepeni, roze ili lakše crno vino 12 do 16 stepeni.
Pravila za kombinovanje vina i hrane
Aperitiv - belo suvo ili suvo penušavo
Predjelo - od ribe belo suvo
Predjelo od pršute - roze ili lako crvenoČorbe - belo suvo, mladi roze ili lako crveno
Riba - belo vino
Riblja čorba - roze ili crveno
Kuvano meso - crveno stono
Pečeno meso ili divljač - crveno
Sirevi - vino koje ste prethodno pili ili crveno
Sladoled, slatkiši, voće - slatko ili penušavo
Kako se pravilo ispija vino? -
Pročitajte i...
Novosadski salon vina: Dolazi Rod Smit
Novi Sad je domaćin velike međunarodne vinske manifestacije 20. i 21. aprila u hotelu Park na kojoj će se predstaviti osamdeset izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja
Za ljubitelje Francuske i francuskog vina
Na redovnom bioskopskom repertoaru trenutno je novi film Sedrika Klapiša - Vetar i vino.
Najbolja vinska zabava na Paliću
Svi zaljubljenici u trčanje, vino, muziku, gastronomiju, prirodu i pre svega dobru zabavu imaće priliku da provedu predivan vikend na Paliću, gde će se od 22. do 24. septembra održati manifestacija Vinski maraton, koja se prvi put organizuje u Srbiji.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: