-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - Javi Se
- Milan Bujakovic - Bezbrizno
- Zdravko Čolić - Loše vino
- Boris Novković - Emily
- Željko Samardžić - Nije za te
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Vino bez grožđa piće budućnosti?
Predstavnici vinarije Ava iz San Franciska, Mardon Čua i Alek Li predstavili su piće budućnosti - sintetičko vino za čiju pripremu je potrebno svega 15 minuta.
19-05-2016 | 12:06 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- pilipphoto
Naime, oni su objasnili da se od vode i etanola može napraviti vino, koje po ukusu i kvalitetu može parirati onom napravljenom od grožđa. U tom smislu, oni se trude da naprave replike poznatih vina i time omoguće brzu, kvalitetnu proizvodnju.
- Vino izrađujemo od 85 posto vode, do 13 posto etanola, u zavisnosti od vrste vina, a ostalo su boje, šećer i različite vrste okusa – objašnjava Chua.
Osnovna ideja jeste da se ustanovi proizvodnja vina čiji proizvodni proces neće trajati mesecima. Na ovakvu ideju su došli, objašnjavaju oni, kada su prilikom posete jednoj vinariji u Napi videli bocu legendarnog Chateau Montelena i poželeli da sličnu imaju za sebe.
Ovako proizvedena vina biće daleko pristupačnija i finansijski dostupna svima. Na primer, trenutno rade na proizvodnji sintetičkog vina koje će podsećati na Dom Perignon iz 1992. godine, koje će koštati oko 50 dolara, za razliku od originala čija cena iznosi i do 200 dolara po boci.
-
Pročitajte i...
Ovo je čovek sa najdužom karijerom TV voditelja
Mario Kreutzberger, poznatiji kao Don Francisko, je jedan od najvoljenijih TV lica Latinske Amerike i širom sveta. Zahvaljujući višedecenijskoj uspešnoj karijeri, ovaj šarmantni voditelj, zabeležio je čak dva Ginisova rekorda.
Svetski dan kokica
Kokice i filmovi su dobro proveren duo, a danas širom sveta ljubitelji ove kukuruzne grickalice proslavljaju njihov dan!
Britanac bacio u smeće disk sa 7500 Bitcoina i od tada pokušava da ga iskopa
Još jedna priča o nesrećnom gubitku kriptobogatstva pojavila se u medijima. Nakon programera koji u kriptiranom novčaniku ima 7002 bitcoina, vrednosti gotovo četvrt milijarde dolara, a do njih ne može doći jer je – zaboravio lozinku za njih i izgubio papir na kojem ju je zapisao, britanski mediji preneli su sličnu vest, pišu itvesti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: