-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Veruj Mi Da Verujem
- Prljavo Kazalište - Mi plešemo
- Gibonni - Dvije duše
- Bajaga - Poljubi me
- Željko Samardžić - Nisi Ti
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Veganske tortilje
Veganske tortilje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...
05-11-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, zi3000
Sastojci:
2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
3/4 šolje tople vode
2 kašike maslinovog ulja
Za punjenje:Različito povrće po izboru paprika, paradajz, luk, šargarepa, tikvice)
Biljni proteini po izboru (pasulj, sočivo, pečurke)
Začini po ukusu (npr. čili, kumin, beli luk u prahu)
Avokado
Soja sos ili limunov sok za dodatni ukusPriprema:
Pomešajte brašno i so u većoj posudi. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, pa mešajte dok se ne formira testo. Prebacite testo na blago brašnom posutu površinu i mesite oko 5 minuta dok ne postane glatko. Podelite testo na loptice veličine teniske loptice i razvijte svaku lopticu u tanak krug. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Stavite tortilje na suv tiganj i pecite ih po 1-2 minuta sa svake strane dok ne budu lagano zapečene.
Dok se tortilje peku, pripremite nadev. Isecite povrće po želji na tanke trake ili kockice i propržite ih na tiganju sa začinima dok ne omekšaju. Na gotove tortilje stavite pripremljeni nadev, avokado i sos po želji.Preklopite tortilje i poslužite ih uz dodatni sos po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: