Vadzdušasta krempita
Krempita je idealna je za popodnevnu kafu, za večeru uz toplo mleko, ali i za iznenadno društvo koje ne izlazi iz vaše kuće.
05-06-2015
|16:02
Krempita je idealna je za popodnevnu kafu, za večeru uz toplo mleko, ali i za iznenadno društvo koje ne izlazi iz vaše kuće.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.4.2014. - 12:10:00
(Foto:bigstock/mzthja)
Sastojci:
Kora:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
- 6 kašika braš
Fil:
- 6 belanaca
- 19 kašika šećera
- 4 pudinga od vanile
- 1 l vode
Priprema:
Umutiti varjačom 3 žumanca sa 3 kašike šećera, 1.5 kašika ulja, 1.5 kašika mleka i 3 kašike brašna. Koru razvući u manjem plehu na pek papiru i peći na 200 stepeni.
Tako ispeći dve kore. Dobro umutiti 6 belanaca sa 15 kašika šećera. U 1 l vode i 4 kašike šećera zakuvati 4 pudinga od vanile i vruće dodavati polako u belanca uz neprestalno mućenje, dok se masa ne sjedini.
Donja kora ostaje u plehu, preko vruća umućena masa pa gornja kora. Ohladiti u frižideru. Seći kocke i svaku posuti prah šećerom.