
Uz pomoć jednostavnog trika rešite se neprijatnih mirisa nakon kuvanja
Iako većina domaćinstava danas koristi napu za uklanjanje mirisa iz kuhinje, ponekad situacija može biti nezgodna – posebno kada nakon brzog obroka moramo odmah izaći iz kuće.
06-02-2025
|11:23
|Autor / Izvor: Naxi media

Sve što vam je potrebno za ovaj trik jeste jedna jabuka. Da, dobro ste pročitali! Ovaj jednostavan metod može pomoći u neutralisanju jakih mirisa ribe ili druge hrane.
Dovoljno je da tokom prženja ili pečenja u ulje dodate veći komad jabuke. Ovo voće ima izuzetnu sposobnost upijanja mirisa, zahvaljujući čemu prostorija ostaje sveža i prijatna nakon kuvanja.
Mali trikovi u kuhinji mogu napraviti veliku razliku, pa vredi isprobati ovaj savet sledeći put kada budete pripremali ribu – možda postane deo vaše kulinarske rutine.
Pored jabuke, postoje i drugi načini da sprečite širenje neprijatnih mirisa po stanu. Na primer, mokru kuhinjsku krpu možete okačiti u blizini šporeta ili rerne dok pripremate meso ili ribu – ona takođe odlično upija mirise.