Uskršnja zec torta
Torta u obliku zeca se vrlo lako pravi, a oduševiće mališane. Izaberite ukus koji želite i počnite sa oblikovanjem.
05-06-2015
|12:15
Sastojci:
- 18 jaja,
- 18 kašika šećera,
- 18 kašika brašna.
Za fil:
- 1 l mleka,
- 3 pudinga od vanile,
- 250 g margarina,
- 15 kašika šećera,
- 200 g šećera u prahu,
- 300 g šlaga,
- 2 dl kisele vode,
- 200 g kisele pavlake,
- 100 g bele čokolade.
Priprema: Uzmite tri jaja i odvojite žumanca od belanaca. Umutite čvrst šne od belanaca, pa dodavajte jedno po jedno žumance, muteći sve vreme. Postepeno dodavajte šećer i na kraju brašno, muteći na manjoj brzini. Razlijte koru u manji okrugli pleh u koji ste prethodno postavili papir za pečenje. Rernu zagrejte na 180-200 stepeni i pecite. Napravite šest takvih kora. U mleku skuvajte šećer i puding, pa ostavite da se dobro ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj šlag sa hladnom kiselom vodom. U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte. Zatim postepeno dodajte šlag mešajući varjačom, pavlaku i na kraju izrendanu belu čokoladu. Filujte tri korice, jednu po jednu, pa iscrtajte zecu oči, usta i nos. Od preostale tri kore isecite uši, s jedne i druge strane kore, tako da vam sredina ostane u obliku mašne. Nafilujte uši i mašnu, ukrasite po želji i dodajte već gotovoj glavi.