Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka

Jesenji dani donose nam i hladnije vreme. Temperaturne razlike koje se javlaju u prelaznim periodima, odnosno prelazak sa sunčanih dana na tmurne uzrokuju promenu raspoloženja. Psiholozi ističu da se najveći broj prehlada, depresija i malaksalosti organizma javlja upravo početkom jeseni.

04-06-2015

|

23:37

Jesenji dani donose nam i hladnije vreme. Temperaturne razlike koje se javlaju u prelaznim periodima, odnosno prelazak sa sunčanih dana na tmurne uzrokuju promenu raspoloženja.
Psiholozi ističu da se najveći broj prehlada, depresija i malaksalosti organizma javlja upravo početkom jeseni.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 01.10.2013. - 13:20:00

Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka
(Foto: sheknows)

Rasterajte tmurne oblake ovim neodoljivim napicima!
Ušuškani u toplini svog doma, pustite omiljenu muziku, utonite u sadržaj omiljene knjige i priredite sebi trenutke istinske relaksacije.
Ovi napici će vas ugrejati, podići nivo šećera u krvi, poneki i zasititi u zavisnoti od sastojaka, ali jedno je sigurno - ovaj ritual postaće jesenja mantra koju ćete voleti.

Čaj od đumbira i konjaka

Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka
(Foto: sheknows)

Sastojci:
 - dve šolje vode
 - 2 kašike braon šećera
 - malo svežeg đumbira
 - čašica konjaka
Priprema: U posudi na umerenoj temperaturi, pomešajte sve sastojke, ostavite da provri i kuvajte 5 minuta. Poslužite dok je vruće.

Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka
(Foto: sheknows)

Kruška, limun i cimet sa rumom

Sastojci:
 - 2 šolje seckanih krušaka
 - pola šolje vode
 -  1/4 šolje šećera
 - pola šolje soka od limuna
 - čašica ruma
 - Cimet u prahu
Priprema: U blenderu ispasirajte kruške, vodu, šećer, sok od limuna. Ostavite mešavinu da prokuva, sve dok se šećer skroz ne istopi. Kada se malo prohladi dodajte rum i izmešajte, a cimetom u prahu dekorišite.

Začinjen cider od bundeve

Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka
(Foto: sheknows)

Sastojci:
 - jedna šolja pirea od bundeva
 - 2 šoljice soka od jabuke
 - 1/3 šoljce ruma
 - cimetov štapić
 - mleveni pečeni lešnik (po želji)
 - dekorativni šlag
Priprema: U većoj posudi pomešati pire od bundeve, sok od jabuke, cimetov štapić i rum. Sve izmešati i ostaviti na provri, a nakon toga ostaviti na laganoj vatri 20-ak minuta. Smesu procedite kroz cediljku. Ukrasite šlagom i mlevenim pečenim lešnikom.

Cider od jabuke i kruške

Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka
(Foto: sheknows)

Sastojci:
 - 6 jabka
 - iseckane kruške
 - 1 litar kvalitetnog vina od jabuke
 - 4 očišćene jabuke (kao posuda)
 - 2 cele zvezdice anisa
 - 2 prepolovljena limuna
 - štapić cimeta
Priprema: Očistiti jabuke i kruške na komadiće i preliti ih sokom od limuna. U velikoj posudi, dodati vino i prokuvati, a potom dodati anis, cimet. Pokriti i ostaviti da se krčka 20 minuta. Ukloniti štapiće cimeta i preliti voće. Servirati toplo.