Ulepšajte jesenje dane: Top neodoljivih napitaka
Jesenji dani donose nam i hladnije vreme. Temperaturne razlike koje se javlaju u prelaznim periodima, odnosno prelazak sa sunčanih dana na tmurne uzrokuju promenu raspoloženja. Psiholozi ističu da se najveći broj prehlada, depresija i malaksalosti organizma javlja upravo početkom jeseni.
04-06-2015
|23:37
Jesenji dani donose nam i hladnije vreme. Temperaturne razlike koje se javlaju u prelaznim periodima, odnosno prelazak sa sunčanih dana na tmurne uzrokuju promenu raspoloženja.
Psiholozi ističu da se najveći broj prehlada, depresija i malaksalosti organizma javlja upravo početkom jeseni.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 01.10.2013. - 13:20:00
(Foto: sheknows)
Rasterajte tmurne oblake ovim neodoljivim napicima!
Ušuškani u toplini svog doma, pustite omiljenu muziku, utonite u sadržaj omiljene knjige i priredite sebi trenutke istinske relaksacije.
Ovi napici će vas ugrejati, podići nivo šećera u krvi, poneki i zasititi u zavisnoti od sastojaka, ali jedno je sigurno - ovaj ritual postaće jesenja mantra koju ćete voleti.
Čaj od đumbira i konjaka
(Foto: sheknows)
Sastojci:
- dve šolje vode
- 2 kašike braon šećera
- malo svežeg đumbira
- čašica konjaka
Priprema: U posudi na umerenoj temperaturi, pomešajte sve sastojke, ostavite da provri i kuvajte 5 minuta. Poslužite dok je vruće.
(Foto: sheknows)
Kruška, limun i cimet sa rumom
Sastojci:
- 2 šolje seckanih krušaka
- pola šolje vode
- 1/4 šolje šećera
- pola šolje soka od limuna
- čašica ruma
- Cimet u prahu
Priprema: U blenderu ispasirajte kruške, vodu, šećer, sok od limuna. Ostavite mešavinu da prokuva, sve dok se šećer skroz ne istopi. Kada se malo prohladi dodajte rum i izmešajte, a cimetom u prahu dekorišite.
Začinjen cider od bundeve 
(Foto: sheknows)
Sastojci:
- jedna šolja pirea od bundeva
- 2 šoljice soka od jabuke
- 1/3 šoljce ruma
- cimetov štapić
- mleveni pečeni lešnik (po želji)
- dekorativni šlag
Priprema: U većoj posudi pomešati pire od bundeve, sok od jabuke, cimetov štapić i rum. Sve izmešati i ostaviti na provri, a nakon toga ostaviti na laganoj vatri 20-ak minuta. Smesu procedite kroz cediljku. Ukrasite šlagom i mlevenim pečenim lešnikom.
Cider od jabuke i kruške

(Foto: sheknows)
Sastojci:
- 6 jabka
- iseckane kruške
- 1 litar kvalitetnog vina od jabuke
- 4 očišćene jabuke (kao posuda)
- 2 cele zvezdice anisa
- 2 prepolovljena limuna
- štapić cimeta
Priprema: Očistiti jabuke i kruške na komadiće i preliti ih sokom od limuna. U velikoj posudi, dodati vino i prokuvati, a potom dodati anis, cimet. Pokriti i ostaviti da se krčka 20 minuta. Ukloniti štapiće cimeta i preliti voće. Servirati toplo.