Ukusni Kapkejk
Ukusni zalogaji spakovane u papirne korpice oduševiće svakoga kome ga poslužite. Pripremite ovaj ukusan desert i ukrasite ga po vašoj volji i ukusu.
06-06-2015
|14:01
Ukusni zalogaji spakovani u papirne korpice oduševiće svakoga kome ih poslužite. Pripremite ovaj ukusan desert i ukrasite ga po vašoj volji i ukusu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:31.10.2013. - 12:35:00
(Foto:we heart it)
Testo
- 50 grama kakao praha
- 240 ml prokuvane vruće vode
- 175 grama brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 113 grama neslanog putera sobne
- 200 grama kristal šećera
- 2 velika jaja
- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
Glazura
- 120 grama crne čokolade za kuvanje
- 150 grama neslanog putera,
- 120 grama šećera u prahu
- 1 1/2 kašičice čistog ekstrakta vanile
Priprema: Zagrejte rernu na 190 C. Podmažite maslacem kalupe za mafine ili stavite papirne korpice. U maloj posudi mešati dok ne postane glatko toplu vodu sa kakao prahom, pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. U drugoj posudi umutiti zajedno brašno, prašak za pecivo i so. Zatim u drugoj činiji mikserom umutiti puter i šećer, dok ne postane svetao i kremast. Dodajte jaja, jedno po jedno i mikserom mešajte dok ne postane glatko. Dodajte ekstratkt vanile, a zatim dodajte i mešavinu brašna, ali samo dok se masa ne sjedini. Na kraju dodajte kakao. Popunite svaki mafin oko dve trećine i pecite oko 15 - 20 minuta ili dok čačkalica ne izađe iz cupcake čista. (Nemojte previše da pečete, jer će cupcakes biti suve). Uklonite iz rerne i stavite na žicu da se ohlade. Ukrasite ih čokoladnom glazurom. Glazuru će spremiti tako što ćete rastopiti čokoladu u posudi postavljenoj iznad šerpe sa ključalom vodom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Mikserom umutite puter dok ne postane kremast, dodajte šećer u prahu, a potom i ekstrakt vanile. Dodajte rastopljenu čokoladu i mutite mikserom oko 2 minuta.