Ukusne tikvice na drugačiji način

Napunite tikvice presečene uzduž i pripremite ih na originalniji način.

05-06-2015

|

02:33

Napunite tikvice presečene uzduž i pripremite ih na originalniji način.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:20.5.2013. - 12:35:00

Ukusne tikvice na drugačiji način
(Foto:theconsciousperspective)

Sastojci:
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 300g mlevenog mesa
- 100g obarenog pirinča
- 30g seckanih badema
- 30g suvog grožđa
- so
- biber
- aleva paprika
- cimet
- mleveni kim
- 4 tikvice
- 4 kašike maslinovog ulja
- 16 komada koktel paradajza

Priprema: Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.

Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.