Ukusan mus od jagoda

Ukusan desert za celu porodicu.

11-05-2018

|

14:49

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- šolja iseckanih jagoda
- pola šolje šećera
- 5 kašika vode
- 3/4 kašičice želatina
- 2 belanca
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- pola šolje slatke pavlake
- 50 gr pečenog lešnika sitno iseckanog

Priprema: U blenderu umutite iseckane jagode sa šećerom tako da dobijete glatku smesu. U veću posudu sipajte 2 kašike vode i pomešajte sa želatinom. Ostavite oko 5 minuta. Šest kašika šećera i preostale tri kašike vode zagrejte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri i dok se šećer ne istopi. Kuvajte tako oko 4 minuta. Belanca dodajte želatinu i mutite dok ne dobijete penastu smesu, zatim postepeno dodajte preostalu kašiku šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. U šam umešajte topao šećerni sirup, pa mutite mikserom najpre na srednjoj, a zatim na većoj brzini dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte zatim ekstrakt vanile. Umutite slatku pavlaku i postepeno joj dodajte šam od belanaca. Zatim dodajte i krem od jagoda. Sve pažljivo pomešajte. Rasporedite mus u posude, pospite pečenim lešnikom i ostavite u frižideru do posluženja.