Ukusan desert sa kupinama

Desert jednostavan za pripremu oduševiće svakoga kome ga poslužite.

03-06-2015

|

12:28

Desert jednostavan za pripremu oduševiće svakoga kome ga poslužite.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:18.11.2013. - 13:00:00

Ukusan desert sa kupinama
(Foto:We heart it)

Sastojci:
Za koru
- 250 gr mlevenog keksa (po izboru)
- 160 gr margarina
- 40 gr eurokrema
Za fil
- 500 gr rikota sira
- 3 dl slatke pavlake
- 160 gr šećera u prahu
- 1 kesica želatina
- 1 dl mleka
Za preliv od kupina
- 500 gr kupina
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 2 dl vode
- 1 kesica želatina

Priprema: Sve sastojke za koru sjedinite i rukama umesite smesu pa je rastanjite u okrugli kalup za tortu. Stavite koru u frižider na hlađenje dok spremate fil. Dobro izmutite sastojke za fil: sir i šećer u prahu pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku i polako promešajte. Želatin stavite sa 4 kašike hladne vode da nabubri, a potom ga stavite u šerpicu sa mlekom i na laganoj vatri otopite. Dodajte otopljen želatin u smesu od sira i pavlake i lagano promešajte. Rasporedite smesu preko kore i ostavite u frižider dok ne napravite preliv od kupina. Želatin prelijte sa 4 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Voće, vodu i obe vrste šećera stavite da prokuva pa kuvajte 3-4 minuta. U voće polako dodajte nabubreli želatin i i mešajte žicom za mućenje dok se želatin ne otopi. Ostavite preliv da se prohladi na sobnoj temperaturi. Mlak preliv sipajte preko fila i ostavite kolač preko noći da se stegne.