Ukus Mediterana

Napravite jedno pravo Mediteransko jelo za svoje ukućane - ukusnu paelju.

03-06-2015

|

12:28

Napravite jedno pravo Mediteransko jelo za svoje ukućane - ukusnu paelju.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 3.4.2014. - 13:12:00

Paljea
(Foto:bigstock/kabVisio)

Sastojci:

- 750 g pirinča,
- 12 komadića pilećeg mesa,
- 150 g belog pasulja,
- 300 g graška,
- 2 oljuštena paradajza,
- 12 rakova sa ljuskom,
- 2 čena drobljenog belog luka,
- 1 zelena paprika,
- 1,5 l pileće supe,
- 2 kesice šafrana u prahu,
- 12 školjki,
- so, biber,
- 4 kašičice maslinovog ulja.

Priprema:

Propržite pileće meso na maslinovom ulju u velikom i dubokom tiganju. Dodajte grašak i pržite nekoliko minuta, potom dodajte beli luk, papriku na kockice i paradajz. Dobro pomešajte i dodajte pileću supu. Ostavite da se kuva 15 minuta. Dodajte pirinač, so, biber i dobro promešajte drvenom kašikom. Dodajte šafran, rakove, školjke i pasulj. Mešajte sve dok ne apsorbuje supu. Mora se kuvati na slaboj vatri najmanje 15 minuta. Pre serviranja ostavite da odstoji nekoliko minuta.