Recept za Pavlovu tortu

Jedna od najlepših i najraskošnijih poslastica koja se najčešće priprema za Dan zaljubljenih.

14-02-2024

|

11:59

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

8 belanaca
500 g šećera u prahu
2 kašike sirćeta


Za fil:


600 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
2 kašike džema od malina
1 kašika ekstrakta vanile
300 g borovnica
250 g malina
1 limun


Priprema:

Umutite belanca u čvrst šam, a na pola mućenja dodajte šećer u prahu i sirće. Na 3 pek papira obeležite krugove prečnika 20 cm i okrenite papire naopačke (nacrtani deo mora biti ispod).


Stavite papir na preokrenutu tepsiju na kojoj će se kore peći i unutar kruga kašikom stavite šne. Kore pecite u rerni zagrejanoj na 120°C svaku po sat vremena. Nakon pečenja ostavite kore u rerni da se ohlade jer ćete tako smanjiti verovatnoću da puknu.


Umutite slatku pavlaku i dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i dve kašike džema. Limun presecite i iscedite sok od obe polovine. Maline i borovnice takođe ocedite. Na ohlađenu koru stavite trećinu fila, po spoljašnjim ivicama poređajte voće. Stavite novu koru i ponovite postupak s voćem. Treću koru nakon šlaga obilato ukrasite preostalim voćem. Tortu ohladite barem sat vremena pre serviranja.


PRIJATNO!