Recept za Pavlovu tortu
Jedna od najlepših i najraskošnijih poslastica koja se najčešće priprema za Dan zaljubljenih.
14-02-2024
|11:59
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            
Sastojci: 
8 belanaca
 500 g šećera u prahu
 2 kašike sirćeta    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
 
Za fil: 
600 ml slatke pavlake
 2 kašike šećera u prahu
2 kašike džema od malina
1 kašika ekstrakta vanile
300 g borovnica
250 g malina
1 limun    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Umutite belanca u čvrst šam, a na pola mućenja dodajte šećer u prahu i sirće. Na 3 pek papira obeležite krugove prečnika 20 cm i okrenite papire naopačke (nacrtani deo mora biti ispod).
Stavite papir na preokrenutu tepsiju na kojoj će se kore peći i unutar kruga kašikom stavite šne. Kore pecite u rerni zagrejanoj na 120°C svaku po sat vremena. Nakon pečenja ostavite kore u rerni da se ohlade jer ćete tako smanjiti verovatnoću da puknu.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Umutite slatku pavlaku i dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i dve kašike džema. Limun presecite i iscedite sok od obe polovine. Maline i borovnice takođe ocedite. Na ohlađenu koru stavite trećinu fila, po spoljašnjim ivicama poređajte voće. Stavite novu koru i ponovite postupak s voćem. Treću koru nakon šlaga obilato ukrasite preostalim voćem. Tortu ohladite barem sat vremena pre serviranja.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
PRIJATNO!