Trikovi koji će vam olakšati posao u kuhinji

Za mnoge je vreme provedeno u kuhinji ravno odmoru i opuštanju. Ipak, ukoliko niste jedna od ovih osoba, sledite naše savete koji će povećati efikasnost i skratiti vreme provedeno u spremanju obroka...

05-06-2015

|

08:28

Za mnoge je vreme provedeno u kuhinji ravno odmoru i opuštanju. Ipak, ukoliko niste jedna od ovih osoba, sledite naše savete koji će povećati efikasnost i skratiti vreme provedeno u spremanju obroka...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.1.2014. - 17:00:00

kitchen
(Foto: idiva)

Zaboravite dane kada ste po nekoliko sati provodili u kuhinji spremajući hranu. Ukoliko pritom volite đumbir, med, limetu, avokado obavezno pročitajte ovo!

Postoji mnogo trikova koji čine kuvanje bržim i jednostavnijim, pa evo nekoliko sjajnih ideja za koje možda niste znali:

1. Za jednostavno rezanje voća i povrća, na početku ga isecite na veliki komad da bi formirali široku, ravnu površinu. Položite ga na tu ravnu površinu kako biste stabilizovali namirnicu koja se neće otkotrljati, a i manje su šanse da ćete se poseći.

2. Zaboravite seckanje đumbira – izrendajte ga.

3. Avokado je zapravo vrlo jednostavan za rezanje, ako znate ovaj stari trik: prerežite avokado na pola. Okrenite polovine da ih razdvojite. Oštricu noža zabodite u košticu i izvadite je. Kašikom izvadite mesnati deo avokada.

4. Med vam se kristalizovao? Zagrejte ga u posudi sa toplom vodom.

5. Upala vam je kora od jajeta u posudu? Nemojte pokušavati da je izvadite prstima. Koristite drugi komad ljuske koja će privući odlomljene komadiće poput magneta.

6. Limeta može biti nezgodna kada je u pitanju ceđenje soka. Umočite je u toplu vodu ili ubacite u mikrotalasnu na 5-10 sekundi, toplina će otpustiti sokove.

7. Kada cedite limun, činite to kroz skupljene prste koji će djelovati kao mala cediljka. Sok će proći između prstiju, dok će seme ostati u ruci.