-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Tajna vještina
- Massimo - Zamisli
- Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala
- Knez - Pobjedila si ti
- Magazin - Opijum
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane sveže tokom prženja?
Prženje hrane, bilo da ste iskusna domaćica ili početnik u kuhinji, ponekad može da bude pravi izazov. Dva najčešća problema koja se javljaju odnose se na trenutak procene da li je ulje dovoljno zagrejano i kako sprečiti da ulje potamni tokom prženja. Iako deluje kao da su to sitnice, ovi problemi mogu da utiču na ukus i kvalitet pripremljenih jela. Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava oba problema – potrebna vam je samo čačkalica.
23-12-2024 | 10:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, sid-vladimir69
Kako proveriti da li je ulje spremno za prženje?
Umesto da nagađate da li je ulje dovoljno zagrejano, koristite čačkalicu. Stavite vrh čačkalice u ulje – ako se oko nje formiraju sitni mehurići, ulje je spremno za prženje. Ova metoda će vam pomoći da svaki put postignete savršene rezultate.
Sprečavanje potamnjivanja ulja
Tokom prženja u dubokom ulju, višak brašna ili mrvica iz hrane često uzrokuje da ulje brzo potamni. To može narušiti ukus i izgled jela. Jednostavan trik je da dodate čačkalicu u ulje. Ako čačkalica potamni, zamenite je novom – ulje će ostati sveže, a vaša jela ukusna i privlačna.
Kako da smanjite neprijatan miris tokom prženja?
Prženje ribe često stvara neprijatan miris u kuhinji. Da biste ga smanjili, pre početka prženja dodajte nekoliko čačkalica u ulje. One će pomoći u neutralisanju mirisa ribe i učiniti vašu kuhinju prijatnijom za boravak. -
Pročitajte i...
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: