 
                    
                
                                
            Tradicionalni irski pire krompir
Pire krompir je jednostavno jelo koje svi dobro poznajemo, ali malo kreativnosti može da ga učini posebnom poslasticom. Dodavanjem nekoliko pažljivo odabranih sastojaka, klasičan ukus dobija potpuno novu dimenziju i postaje prava zvezda svakog obroka.
30-10-2025
|13:59
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            Sastojci:
700 g krompira
    
                                                                                
                                                                            kašika maslaca
    
                                                                                
                                                                            kašika maslinovog ulja
    
                                                                                
                                                                            mladi luk
    
                                                                                
                                                                            kupus
    
                                                                                
                                                                            so, suvi začin, biber    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Priprema: 
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            Krompir skuvajte u ljusci, pa oljuštite. U drugu šerpu stavite vodu da provri, pa dodajte so i malo narezanog kupusa. Kuvajte samo dva minuta, da kupus omekša.  Krompiru dodajte začine i maslac, pa gnječite dok je sve još toplo. Procedite dobro kupus, pa dodajte zajedno sa sitno iseckanim mladim lukom. Ako je neophodno, začinite dodatno po ukusu.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                        
                     
                        
                    