-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Nema, Nema Vise Vremena
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Denis & Denis - Čuvaj se
- Massimo i Neno - Zar vise nema nas
- Galija - Još uvek sanjam
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSmoothie sa jagodama i avokadom
Evo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
-
ZdravljePatite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pića
U zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
Sve prednosti vitamina CVećina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
-
PutovanjaIzletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u SrbijiU potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
-
PreporučujemoKoliko dugo smemo da držimo mokru odeću u veš mašini?
Vreme kada uključite mašinu za odeću uvek možete iskoristiti za obavljanje drugih poslova, ali i za odmor. Međutim, u tim trenucima može da se desi da zaboravimo da izvadimo mokru odeću iz mašine, što često dovodi do toga da odeća poprimi neprijatan miris.
Uklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog receptaKuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 118.95 119.79 120.63 USD 108.38 109.14 109.91
-
Tradicionalne ćulbastije
Jelo koje potiče sa juga Srbije ponovo je aktuelno. Ako još uvek niste pripremali ćulbastije obavezno sačuvajte ovaj recept.
09-10-2023 | 15:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, vaaseenaa
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
400 g krompira
4 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 jaje
2 kašike brašna
so, biber
Za preliv:
50 g putera
3 kašike brašna
500 ml pilećeg bujona
200 g kačkavalja
1 kašičica soli
2 kašike paradajz pireaPriprema:
U mleveno meso dodajte sitno naseckan beli i crni luk, narendani krompr, celo jaje i sve žačinite po ukusu. Sjedinite smesu, pa od nje pravite ćufte i stavljajte na tanjir. Na dno posude koja ide u rernu sipajte polovinu izrendanog kačkavalja, poređajte ćuftice, pa ih prelijte sosom koji ćete napraviti tako što ćete puteru zagrejanom na blagoj vatri dodati brašno, pa uliti bujon, dve kašike paradajz pirea i so i kuvati dok se ne zgusne.
Kad sos bude skuvan, prelijte ga preko mesa, pa preko njega poređajte ostatak rendanog kačkavalja. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom, pa je stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i ostavite jelo da se krčka 45 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite da se uhvati korica. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: