-
Poslednjih 5 pesama
- Goca Tržan - Haljina
- Josipa Lisac - Na na
- Oliver Dragojević - Sa dva zrna lažnog srebra
- Generacija 5 - Dolazim Za 5 Minuta
- Tony Cetinski - Cuvam Ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Tradicionalne ćulbastije
Jelo koje potiče sa juga Srbije ponovo je aktuelno. Ako još uvek niste pripremali ćulbastije obavezno sačuvajte ovaj recept.
09-10-2023 | 15:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, vaaseenaa
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
400 g krompira
4 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 jaje
2 kašike brašna
so, biber
Za preliv:
50 g putera
3 kašike brašna
500 ml pilećeg bujona
200 g kačkavalja
1 kašičica soli
2 kašike paradajz pireaPriprema:
U mleveno meso dodajte sitno naseckan beli i crni luk, narendani krompr, celo jaje i sve žačinite po ukusu. Sjedinite smesu, pa od nje pravite ćufte i stavljajte na tanjir. Na dno posude koja ide u rernu sipajte polovinu izrendanog kačkavalja, poređajte ćuftice, pa ih prelijte sosom koji ćete napraviti tako što ćete puteru zagrejanom na blagoj vatri dodati brašno, pa uliti bujon, dve kašike paradajz pirea i so i kuvati dok se ne zgusne.
Kad sos bude skuvan, prelijte ga preko mesa, pa preko njega poređajte ostatak rendanog kačkavalja. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom, pa je stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i ostavite jelo da se krčka 45 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite da se uhvati korica. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: