Torta od maka

Ovaj slatkiš napravićete za jako kratko vreme, a vašim najmilijima osmeh neće silaziti sa lica kada budu uživali u najboljim ukusima...

03-06-2015

|

12:28

Ovaj slatkiš napravićete za jako kratko vreme, a vašim najmilijima osmeh neće silaziti sa lica kada budu uživali u najboljim ukusima...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.2.2014. - 18:00:00

Torta
(Foto: butter-tree/Katie)

Biskvit:
- 6 jaja
- 180 g šećera
- 18 g putra
- 280 g mlevenog maka
- 2 rebra izrendane čokolade
- 300 ml ruma 

Glazura:
- 100 g čokolade
- 1 kašika šećera
- 3 kašike ulja
- džem od marelice za premaz

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite biskvit: Žumance električnim mikserom penasto umutite sa šećerom i putrom pa dodajte mak, rum i čokoladu. U drugoj činiji električnim mikserom belance umutite u čvrstu smesu pa polagano kašikom dodajte smesi žumanaca. Sipajte smesu u nauljen i pobrašnjen kalup i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite tortu prvo na sobnoj temperaturi pa u frižideru.U međuvremenu napravite glazuru, na pari otopite čokoladu, dodajte šećer i ulje.

Ohlađenu tortu prvo premažite pekmezom od marelica pa prelite čokoladnom glazurom.