Torta od indijskog oraha
Uživajte u sjajnom receptu koji će oduševiti vas i goste.
03-06-2015
|12:28
Uživajte u sjajnom receptu koji će oduševiti vas i goste.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 31.10.2014. - 10:00:00
(Foto:bigstockphoto/ViFi)
Sastojci:
- 2 šolje badema ( sirovih, nepasterizovanih)torta od indijskih oraha
- 100g paste od datulja
- 1/4 cajne kasikice tecne vanile
- 1/8 cajne kasikice soli
- Staviti u blender, ovo je za prvi sloj (koru) staviti na stranu, zatim
gornji sloj:
- 3 solje indijskog oraha(potopiti u filtriranoj vodi 12 sati)
- 2 i 1/4 solje soka od nara
- 1/4 solje limuna
- 3/4 solje agave nektara
- 1 supena kasika tecne vanile
- 1/4 cajne kasikice soli ( pink Himalaian ili Irish ocan salt, nikako jodirana bela so)
- 3 supene kasike lecitina
- 3/4 solje kokosovog putera
Priprema: Sve staviti u blender osim kokosovog putera i lecitina, 3-5 minuta. Zatim stati i dodati kokosov puter i lecitin da se i ovo dobro izmesa 2 min ( Prethodno drzati puter na sobnoj temperaturi da omeka). Treba vam posuda u kojoj se inace pece torta, kao prsten koji moze da se otvori i izvuce na gore iznad dna koji ostane na stolu. Na dnu posude prvo se pripremi kora, prstima utapkati prvi sloj i poravnati nožem. Preliti masu za gornji sloj, staviti posudu u frizider 3 sata. Otvoriti prsten posude i izvuci na gore. Ukrasiti kremom i semenkama nara.