Torta od čokolade i narandže
Uživajte u čarobnom spoju čokolade i narandže.
03-06-2015
|12:28
Uživajte u čarobnom spoju čokolade i narandže.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 4.11.2013. - 14:00:00
(Foto: ixblogs)
Sastojci:
- 5 jaja
- 80 g putera
- 80 g šećera
- 200 g badema
- 200 g čokolade
- 2 kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 supene kašike naradžinog soka
Fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g čokolade (min 75% kakaa)
Galzura
- 100 g putera
- 200 g čokolade
Priprema: Šećer, vanilin šećer i maslac penasto umutite. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narandžin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umutite belanca.
Smesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem, pa pecite u rerni na 180˚C oko 50 minuta.
Za fil, pavlaku umutite i prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohladite najmanje sat vremena. Ohlađenu smesu izmešajte električnom mešalicom dok ne udvostruči volumen. Pečeni ohlađeni biskvit isecite i premažite pripremljenom kremom. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.