Torta od čokolade i crvenog vina
Ovo je poslastica za prave sladokusce i ljubitelje čokolade.
05-06-2015
|22:03
Ovo je poslastica za prave sladokusce i ljubitelje čokolade.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 06.5.2013. - 14:50:00
(Foto:stylist)
Sastojci:
- 180 g čokolade za kuhanje
- 225 g maslaca
- 2 šoljice belog šećera
- 1 šoljica kisele pavlake
- malo arome vanile
- 2 velika jaja
- 2 šoljice oštrog brašna
- malo sode bikarbone
- malo soli
- 1 šoljica čokolade
Preliv:
- šolja šlaga
- 2 šolje čokolade
- šolja maslaca
Priprema: Zagrejte rernu na 180 ° C. Rastopite maslac zatim dodajte vino, šećer i kakao. Umutiti dok ne postane glatko. Ohladite smesu zatim umutite u jaja, vanilu, čokoladu i kiselu pavlaku. Kombinujte brašno, prašak za pecivo i so i dodajte u maslac, jaje, kiselu pavlaku i smesu čokolade.
Kašikom prespite u kalup i pecite oko jednog časa. Stavite kolač na hlađenje oko 10 minuta prije nego što dodate preliv.
Preliv: Kombinujte vino i šlag dok se smanji za pola. Dodaj čips čokolade i mešajte dok se ne rastopi. Umutiti u maslac u isto vrijeme. Ohladite i prelijte preko kolača.