Tiramisu sladoled kolač

Ko još može odoleti tiramisu ukusu U kombinaciji sa mekanim piškotama umočenim u kafu i to u sladolednoj verziji? Divno, zar ne? Predlažemo recept za poslasticu za koju je potrebno samo 30 minuta pripreme.

03-06-2015

|

12:28

Ko još može odoleti tiramisu ukusu U kombinaciji sa mekanim piškotama umočenim u kafu i to u sladolednoj verziji? Divno, zar ne?
Predlažemo recept za tiramisu sladoled kolač za koji je potrebno samo 30 minuta pripreme.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.8.2013. - 15:50:00

Tiramisu sladoled kolač
(Foto: ricettesenzacrudelta)

Sastojci:
 - tiramisu sladoled3 jajeta
 - 7 kašika šećera
 - 250 g maskarpone sira
 - 1 kašičica ekstrakta vanile
Za umak:
 - 60 gr piškota
 - 4 kašičice instant kafe
 - 4 kašike vruće vode
 - 2 kašike brendija
    + kakao prah za posipanje

Priprema: Pomešajte kafu sa vodom i brendijem i ostavite sa strane da se ohladi. Piškote izlomite na manje komade (Recimo, na tri dela). Odvojite žumanca od belanca, pa žumanca izmutite sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu i dok se šećer ne istopi. Dodajte maskarpone sir i vanilu, pa izmutite sve dobro električnim mikserom. Ostavite sa strane, pa mikserom izmutite i belance dok se ne pretvore u čvrstu smesu, pa ih dodajte mešavini jaja i maskarponea.
Plastičnom folijom obložite kalup za hleb (kapaciteta, recimo, 1,5 l). Piškote umačite u mešavinu kafe, vode i brendija (ali ih ne natapajte previše). Uspite 1/3 pripremljenog fila, pa ponovite postupak sa piškotama. Ponovo uspite 1/3 kreme, pa piškote umočene u kafu, vodu i brendi, stavite preostale piškote i sve zalijte ostatkom kreme-fila. Sve pokrijte folijom i stavite u zamrzivač na par sati. Pre služenja uklonite foliju, pospite tiramisu sladoled sa kakao prahom i režite na kriške.