Testenina sa pečurkama i kobasicama

Za sve ljubitelje pasta evo jednog odličnog recepta.

05-06-2015

|

22:56

Za sve ljubitelje pasta evo jednog odličnog recepta.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 6.2.2015. - 13:57:00

Hrana - Testenina sa pečurkama i kobasicama
(Foto:bigstock/Maksim Toome)

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka,
- 1 manji crni luk ,
- 2-3 kobasice,
- 230 g pečuraka,
- 500 ml soka od paradajza,
- 1 kašičica suvog bosiljka,
- 1 kašičica origana,
- 4 šolje bujona od povrća,
- ½ šolje ribanog parmezana,
- 250 g rigatoni paste,
- 1 veza sitno seckanog peršuna.

Priprema:

Najpre na malo maslinovog ulja propržite kobasice koje ste prethodno isekli na kolutove. Dok se kobasice prže, isecite beli i crni luk, kao i pečurke. Kada kobasice budu fino ispržene sa svih strana, dodajte povrće, paradajz sos, bosiljak i origano. Ostavite sos da se malo ukuva, a potom dodajte i bujon i pastu koju ste ocedili od viška vode. Ostavite da prokuva, zatim smanjite vatru i kuvajte oko 15 minuta. S vremena na veme promešajte jelo kako ne bi zagorelo. Kada je jelo gotovo, sklonite ga sa ringle, ostavite da se prohladi, a zatim obilno pospite parmezanom.