Teletina u sosu od pečuraka

Jednostavno, brzo i lako za spremanje. Uživajte u divnim ukusima. Prijatno

06-06-2015

|

16:34

Jednostavno, brzo i lako za spremanje. Uživajte u divnim ukusima. Prijatno!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:30.1.2014. - 13:50:00

Teletina u sosu od pečuraka
(Foto:Nadja Antonova/shutterstock)

Sastojci:
- 2 glavice crni luk
- 300 gr telećih šnicli
- 400 gr svežih pečuraka
- 1 pavlaka za kuvanje
- senf
- belo vino
- ulje
- so
- biber
- vegeta
- peršun
- origano
- bosiljak

Priprema: Izlupati šnicle i iseći ih na komade po želji ali ne mnogo velike. Posoliti, pobiberiti i namazati senfom sa obe strane i ostaviti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Na malo ulja propržiti šnicle pa dodati belo vino i dinstati ih dok ne ispari vino. Dodati vode ali tek toliko da malo ogreznu šnicle i dinstati ponovo dok ne ispari sva voda. Sos:Na ulju prodinstati sitno seckani crni luk pa dodati pečurke sečene na okckice ili listiće, kako je kome lakše. Posoliti pečurke da bi što pre pustile vodu i dinstati ih dok ne odmeknu. Začiniti po želji. Na kraju dinstanja dodati pavlaku za kuvanje pa pustiti da se kuva još oko 5 minuta i skinuti sa vatre. Sosom preliti meso.