Teleći medaljoni sa šampinjonima
Ukusan i hranljiv ručak oduševiće svakoga kome ga pripremite.
05-06-2015
|12:06
Ukusan i hranljiv ručak oduševiće svakoga kome ga pripremite.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:26.5.2014. - 13:00:00
(Foto:Whiterabbit/Bigstockphoto)
Sastojci:
- 1 kg telećeg bifteka
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- 1 dl juneće supe..
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1/2 veze peršuna
- mešavina začina, so, biber...
Priprema: Biftek iseći na medaljone, pa ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone iseći na listiće, a luk i peršun sitno iseckati. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od medaljona pržiti luk, pa dodati šampinjone i kratko ih propržiti. Zatim sipati juneću supu i belo vino, dodati kašiku senfa, te još dinstati. Posebno u teflonskom tiganju ugrejati ulje, dodati brašno i kratko ga propržiti. Pripremljenu zapršku sipati u šampinjone i luk, pa mešati sve vreme dok se masa ne zgusne. Kada se masa zgusne, vratiti pržene medaljone i prodinstati ih na umerenoj temperaturi, a potom sve začiniti po ukusu.