Teleći gulaš s pivom
Ako volite da eksperimentišete sa ukusima, vreme je da probate gulaš sa pivom.
04-06-2015
|22:54
Ako volite da eksperimentišete sa ukusima, vreme je da probate gulaš sa pivom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.1.2014. - 14:00:00
Foto:(limbostore)
Sastojci:
- 800 g teletine
- 1 Glavica crnog luka
- 100 g pečuraka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- vezica peršuna
- nekoliko listića žalfije
- 3 dl piva
- malo brašna
- so i biber
- 1 kašičica aleve paprike
- lovorov list
Priprema:
Crni i beli luk naseckajte i propržite na malo ulja, pa ga izvadite. Dodajte meso, prethodno uvaljano u brašno, i pustite neka se zapeče sa svih strana. Vratite luk i izmešajte ga s mesom. Sve to pospite alevom paprikom i dodajte krupno isečene pečurke. Sve to posolite, dodajte malo bibera i zalijte pivom dodajući ga malo-pomalo da se pena ne bi izlila.
Mesu dodajte lovorov list, senf i žalfiju i sve to kuvajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša. Kad je kuvan, gulaš pospite naseckanim peršunom i poslužite vruć.