Teleće šnicle

Ako vam je ponestalo ideja za današnji ručak, evo jednog odličnog recepta.

06-06-2015

|

15:17

Ako vam je ponestalo ideja za današnji ručak, evo jednog odličnog recepta.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.1.2015. - 12:59:00

Hrana - Teleće šnicle
(Foto:bigstock/gbhoo7)


Sastojci:

- 1 kg telećih šnicli
- 0,5 dl viskija
- 1,5 dl juneće supe
- 1,5 dl kisele pavlake
- 2 kašike zelenog bibera u zrnu
- ulje
- mleveni crni biber
- so

Priprema:

Ispecite šnicle na dobro zagrejanom ulju po tri minuta sa svake strane, prelijte viskijem i pržite još nekoliko minuta. Izvadite meso i ostavite na toplom mestu.
U istu posudu sipajte juneću supu, dodajte zeleni biber, kiselu pavlaku, so i mleveni crni biber, pa prokuvajte nekoliko minuta mešajući. Prelijte meso i servirajte sa prilogom od povrća.