Teleća čorba

Postoji više načina pripreme teleće čorbe a mi smo za vas odabrali ovaj recept za pravljenje ovog zdravog i ukusnog jela.

06-06-2015

|

12:45

Postoji više načina pripreme teleće čorbe a mi smo za vas odabrali ovaj recept za pravljenje ovog zdravog i ukusnog jela.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20. 9.2013. - 12:00:00

tc
(Foto:kuhar)

    500 g telećeg ribića
    1 glavica crnog luka
    2 krompira
    1 koren peršuna
    1 mali celer
    2 šargarepe
    2 kašike brašna
    1 kocka juneće supe
    1 čaša kisele pavlake
    1 žumance
    aleva paprika
    peršunov list
    biber
    so

Priprema

1. Crni luk sitno iseckati. Povrće očistiti i iseckati na kockice. Meso takođe iseći na kockice.
2. Zagrejati malo ulja i izdinstati iseckan crni luk da postane staklast. Dodati iseckano meso i dinstati da promeni boju. Zatim dodati povrće, kratko propržiti i sipati malo vode. Dodati kocku supe, biber i alevu papriku, promešati i dinstati na umerenoj temperaturi. Kada meso bude napola gotovo, sipati vodu i kuvati na tihoj vatri dok povrće i meso ne omekša.
3. Na kašici ulja ispržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe i umešati u čorbu. Kuvati nekoliko minuta da se čorba blago zgusne.
4.Umutiti pavlaku i žumance i u mlazu sipati u čorbu, neprestano mešajući. Posuti seckanim peršunom, poklopiti i odmah skloniti sa šporeta. Ostaviti da odstoji desetak minuta pre služenja.