-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Maljčiki
- Kiki Lesendric I Piloti - Slucajno
- Haustor - Ena
- Magazin - Gutljaj vina
- Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
Balada O Pisonji I Zugi - Zabranjeno Pušenje
šta im je te večeri govorio Lepi
more je provod, more su koke
more je izvor života
je li tako Moke
Moke je još dodao
i to da se strankinje praskaju pravo
i da je u Zaostrogu u kampu
svaku noć drugu jebavo
Pišonja i Žuga mogli su ih
slušati i noć cijelu
Pišonja i Žuga imali su krv
sedamnaest godina vrelu
Pišonja i Žuga
Još istu noć su
Pišonja i Žuga maznuli
kasetaš iz Doma invalida
pa malo zatim i autobus
auto-prevoza sa Hrida
Pišonja ubaci u brzinu
to vrelo ljetno veče
oko dvaest i dva časa
a sada, pravac more
viknu Žuga iz sveg glasa
Pišonja je vozio i pušio duhan,
Žuga voli crne, a Pišonja plave
a poslije mora dalje u svijet
samo se hrabri dokopaju slave
a onda zbogom barake na Breci
viknu Žuga i kasetaš odvrnu jače
dobit ćete razglednicu
iz afričke zemlje Safari, zbogom žohari
Ref.
Pišonja i Žuga, dva vjerna druga
krote opasne krivine
molim te, čuvaj ih, kraljice brzine
Murija je blokirala cestu
negdje kod Bradine
oko dvaes tri i pet
u autobusu je svirao boogie-woogie
vidjevši drotove pri brzini
od osamdeset na sat
vežite se, polećemo, Pišonja reče Žugi
Strahovit tresak zapara zrak
čak i iskre poletješe u mrak
pričali su ujutru
i kleli se u majku
da su auspuh i retrovizor našli
čak pedeset metara dalje u jarku
Ref.
I dok su Pišonju nosili u hitnu
on ugleda mjesec iznad sebe i reče
Bože, kako neki mogu gore,
a ja i Žuga ni na more
poslije toga je pao u nesvjest
i više nije mogao čuti
kako se još dugo na nebu
smijao mjesec žuti