-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Južnjaci
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Djordje Balašević - Ljudmila (Noc kad je Tisa nadosla)
- Smak - Daire
- Parni Valjak - Nakon svih godina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
Kad Bi Ti Otisla - Galija
Kome bih levu ruku prebacio preko ramena
A desnom pokazivao obronke dalekih brda
S kim zastao pred raspuklim orahom govoreći
U ovom orahu možda raste moj sanduk
Kad, kad sam bio dete
Njegovo je stablo posađeno
Kad bi ti otišla iz ovoga grada
Kad bi ti otišla iz ovoga grada
S kime bih se vraćao u grad
Ponosan kao u mojim pesmama
Kome bi govorio o sajdžiji
Koji živi u zemlji
S kime bih podigao glavu
Prema besputnim nebesima
Kome bih pokazivao
Kozije staze među zvezdama
Čiji bi zubi zvonili
Kao promrzla jabuka u pšeničnoj plevi
S kime bih pomenuo tajge
Sneg na etni, ljude po tamnicama
Kome bih rekao kako mi se čini
Da u reci hara ratkudža kamenje
S kime bih dugo u noći govorio protiv svakoga
I ko bi me zbog toga voleo
Kad bi ti otišla iz ovoga grada
Moje se reči ne bi ni na koga odnosile
Kad bi ti otišla iz ovoga grada
Govorio bih uzalud
Kad bi ti otišla iz ovoga grada
Govorio bih uzalud
Kad bi ti otišla iz ovoga grada