Svinjsko meso u kajmaku
Ukusno meso na kajmaku pripremite i poslužite povrće kao prilog. Vrlo ukusno jelo, jednostavno za pripremu.
06-06-2015
|05:03
Ukusno meso na kajmaku pripremite i poslužite povrće kao prilog. Vrlo ukusno jelo, jednostavno za pripremu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:20.1.2014. - 13:40:00
(Foto:greatbritishmeat)
Sastojci:
- 5 šnicli svinjskog vrata
- 150 g starog kajmaka
- 7 češnjeva belog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 3 velika krompira
- 3 šargarepe
- 2 velike sveže zelene paprike
- 1 kocka za supu
- 400 ml vode
- malo soli i bibera
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika brašna
- ulje
Priprema: Uključite rernu na 200 ̊C. Napraviti marinadu od izgnječenog belog luka, malo soli (manje od pola kašičice) i 3 kašike ulja. Svinjske šnicle od vrata sa obe strane premazati ovom marinadom i ostaviti ih tako dok ne pripremite povrće. Glavicu crvenog luka presecite na pola, a zatim ga iseckajte na rebarca. Paprike očistite od peteljki pa onda isecite na kolutove. Oljušteni krompir isecite na krugove. Šargarepe izrezite na štapiće. Svo iseckano povrće malo posolite, pobiberite po ukusu i sve dobro promešajte. U četvrtastu vatrostalnu činiju sipajte vrlo malo ulja, a zatim u nju prebacite svo povrće i lepo ga rasporedite.