-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
- Crvena jabuka - Nek te on ljubi
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Riblja čorba - Dobro jutro
- U Škripcu - O Je
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Sve spremno za četvrti Good Food & Wine Festival
Na veoma posećenoj konferenciji za novinare u restoranu Savanova danas je najavljen četvrti po redu Good Food & Wine Festival, čiji će se centralni događaj održati u subotu, 24. septembra na Sava Promenadi.
19-09-2022 | 13:45 | Autor/Izvor: Naxi media- Good Food & Wine festival PR
Foto: Centar Spektar
Konferenciju je otvorio vitez vina Srbije i portparol festivala, Miša Ćirić koji je okupljenim članovima medija, institucija i izlagačima predstavio program Festivala.
-Upravo danas je počeo četvrti po redu Good Food & Wine festival. Centralni događaj, sajam hrane i vina, je zakazan za 24. septembar na Sava Promenadi i okupiće veliki broj proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona. Pre toga, u sredu 19. septembra sa početkom u 12 časova biće organizovan Karneval „Srbija“, čiji je cilj promocija naše zemlje i svih njenih raskošnih potencijala. Povorka će se kretati od Palate ,,Albanija“, pa sve do Kalemegdana - rekao je Miša Ćirić i pozvo sve prisutne da dođu na Karneval i Sajam.
Zatim se gostima obratio naš poznati glumac Milan Bosiljčić koji će ispred destilerije ,,Bosiljčić“ biti jedan od izlagača na ovododišnjem Sajmu.
-Festival je prava mera za mene zato što promoviše tradicionalne vrednosti, srpsku kulturu, folklor, dobru hranu, vino i naravno vrhunske rakije. Ja sam tradicionalista, poštujem svoje korene, našu istoriju, a rakija ,,Bosiljčić“ je naš porodični brend. Mi smo odlučili da doniramo jedan evro od svake prodate rakije u humanitarne svrhe, za autističnu decu. Cilj nam je da izađemo na tržište sa malo ekskluzivnijim brendom i njime promovišemo Srbiju, vrednosti i kulturu naše zemlje. Za mene nema razlike između rakije, folklora, nošnje, tradicije, sve je to deo naše kulture na koju treba da budemo ponosni - rekao je Bosiljčić.
(Foto: Centar Spektar)
(Foto: Centar Spektar)
Ova jedinstvena priredno-turistička manifestacija će okupiti više od 100 izlagača iz svih krajeva Srbije i regiona, a posetioci će između ostalog moći da probaju i vina iz vinarije „Moravski Val“ ispred koje je na konferenciji govorio Darko Maksić.-Ovo je takođe porodični biznis. Moravski val, pravimo u neposrednoj blizini reke Morave, a reč Val označava imena najmlađih članova porodice Maksić. Vino proizvodimo sa ljubavlju i to je ono što je najvažnije“, objasnio je Darko Maksić.
Svi posetioci će najrazličitije proizvode, od vina preko sireva i džemova do sokova moći da probaju potpuno besplatno, a ispred kompanije “Vitinka AD” koja se bavi prozvodnjom voda i sokova, na konferenciji za novinare je govorio Bojan Mijatović.
-Nakon rakije i vina uvek dođu voda i sokovi. Što se tiče samog Good Food & Wine festivala cilj nam je da dobijemo povratnu informaciju od potrošača i publike. Naši proizvodi su već dovoljno prisutni na tržištu, ali uvek volimo da dođemo ovde u Beograd, da osetimo festivalsku atmosferu i družimo se sa ljudima - rekao je Mijatović.
Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.
Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac istoimenog prestižnog prioznanja, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini, koju je podržao Grad Beograd.
Program festivala:
Sreda, 21. septembar, 12h - Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; učesnici su kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije…
Subota, 24. septembar, radno vreme 14 – 23.00 - Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima; tombola; kulturno-umetnički programSvi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 011 3622407
Ili email:spektarcentar@gmail.cominsku
-
Pročitajte i...
24Kitchen Piknik u Bašti: Bogata gastronomska ponuda uz sjajan muzički program
Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija 24Kitchen Piknik u Bašti po treći put održaće se 2. i 3. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac.
24Kitchen Piknik u Bašti: Vikend za uživanje u vrhunskoj hrani i koncertima u prirodi!
Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija 24Kitchen Piknik u Bašti po treći put održaće se 2. i 3. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac.
Magični varijete u mts Dvorani
Spektakularni „Magični varijete“ biće održan 26. marta u mts Dvorani. U okviru ove specifične forme mađioničarskog nastupa koja će se u Srbiji, Beogradu, ali i na sceni mts Dvorane odigrati prvi put, nastupiće akrobate, iluzionisti, žongleri i mađioničari iz celog sveta, donoseći Beograđanima pravo osveženje iz sveta magije i obećavajući pravi spektakl, u kakvom do sada nisu imali prilike da uživaju.
Magija je tu: Zimska bajka je zvanično počela
U četvrtak, 15. decembra na Savski park Beograda na vodi spustila se praznična magija i zvanično je otvorena Zimska bajka! Predstoji čitav mesec prazničnog raspoloženja i čarobne zimske atmosfere koja će zagrejati srca posetilaca u predstojećim hladnim danima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: